Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Τραχανάς με πελτέ, λιαστές ντομάτες και πρόβειο γιαούρτι
Ξινός τραχανάς ή γλυκός τραχανάς δεν έχει σημασία απλά δοκίμασε τη θαυμάσια συνταγή για τραχανά με πελτέ, λιαστές ντομάτες και πρόβειο γιαούρτι, σαν τραχανότο!
PIN RECIPE
ΑΠΟΣΤΟΛΗ EMAIL
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
5
minutes
mins
25
minutes
mins
ΕΙΔΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
Κυρίως Πιατό
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΥΛΙΚΑ
250
γρ.
τραχανά ξινό
1
κ.σ.
τοματοπελτέ
6-8
λιαστές ντομάτες
,
ψιλοκομμένα
½
κ.γ.
μπούκοβο
1200
ml
νερό ή ζωμό κρέατος
30
ml
ελαιόλαδο
200
γρ.
πρόβειο γιαούρτι
,
σε θερμοκρασία δωματίου
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια πλασοτέ κατσαρόλαή βαθύ τηγάνι βάζουμε το νερό ή τον ζωμό σε τοποθετούμε δυνατή φωτιά να βράσει.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον πελτέ, τον τραχανά, το μπούκοβο, τα τοματίνια, πιπέρι και αλάτι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 25’, ανακατεύοντας τακτικά.
Αποσύρουμε και αφού κρυώσει ελαφρώς ο τραχανάς προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας πολύ καλά.
Σερβίρουμε τον τραχανά με επιπλέον γιαούρτι και μπούκοβο.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
- Στο σερβίρισμα, στο κάθε πιάτο μπορούμε να προσθέσουμε και τριμμένη φέτα
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον τραχανά που προτιμάμε, γλυκό ή ξινό