Ποιος μπορεί αν πει όχι στα κεφτεδάκια; Μάλλον κανείς! Δώσε βάση γιατί η συνταγή για vegan κεφτεδάκια φούρνου από φακές και κουνουπίδι είναι φανταστική και πρέπει να την δοκιμάσεις οπωσδήποτε!
Στον πολυκόφτη κόβουμε το κουνουπίδι σε μέγεθος ρυζιού.
Πολτοποιούμε τα 150 γρ. από τις φακές και βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ.
Ζυμώνουμε και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 15-20’.
Με λαδωμένα χέρια πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέτριο μέγεθος και τα αραδιάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε τα κεφτεδάκια σε προθερμασμένο φούρνο για 30’ στους 180ο C στο αερόθερμο.
Η σάλτσα ταχίνι
Στο μπλέντερ ανακατεύουμε τα υλικά για τη σάλτσα ταχινιού.
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με την σάλτσα ταχινιού και με σάλτσα χαρίσα.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
- Τα κεφτεδάκια μπορούν να γίνουν και μπιφτέκια περίπου θα βγουν 6 μέτρια μπιφτέκια- Τα μπαχαρικά που προτείνω τους ταιριάζουν πάρα πολύ, αν εσείς θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια θέλετε από αυτά ή να κάνετε τις δικές σας προσθήκες- Εδώ μπορείτε να δείτε και άλλες συνταγές για κάθε είδους κεφτεδάκια