Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Vegan pizza με μανιτάρια, λιαστή ντομάτα, φιστίκι και PLANTEESE
ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ
Έψησα την πιο φανταστική vegan pizza με μανιτάρια, λιαστή ντομάτα, φιστίκι και όλα μας τα αγαπημένα plant-based τυριά PLANTEESE, η γεύση τους αλλάζει συνήθειες!
PIN RECIPE
ΑΠΟΣΤΟΛΗ EMAIL
ΕΙΔΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
Πίτσα
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΥΛΙΚΑ
Για το προζύμι
15
γρ.
μαγιά νωπή
1
κ.γ.
ζάχαρη
1
κ.σ.
αλεύρι
100
γρ.
χλιαρό νερό
Για την ζύμη
320
γρ.
αλεύρι γ.ο.χ.
30
γρ.
σιμιγδάλι
30
γρ.
ελαιόλαδο
1 ½
κ.γ.
αλάτι
Για τα μανιτάρια
1
μεγάλο
μανιτάρι πορτομπέλο
2
σκελίδες
σκόρδο
1
κ.γ.
θυμάρι
3
κ.σ.
ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την πίτσα
4-6
φέτες
Planteese Melty Yellow
100
γρ.
Planteese Mozzino
100
γρ.
Planteese Italian Style
100
γρ.
Planteese Sharp GreekPlanteese Sharp Greek
5
λιαστές ντομάτες
,
σε φέτες
1
κ.σ.
φιστίκι
,
τριμμένο
Ρόκα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η ζύμη
Σε ένα μπολάκι ετοιμάζουμε το προζύμι.
Λιώνουμε την μαγιά στο νερό, προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλεύρι ανακατεύουμε και αφήνουμε για 1’ να ενεργοποιηθεί.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά για την πίτσα και το προζύμι.
Ζυμώνουμε για 5’και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 60’.
Τα μανιτάρια
Αλέθουμε ένα μεγάλο μανιτάρι πορτομπέλο μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου και το θυμάρι.
Σοτάρουμε το μείγμα σε ζεστό ελαιόλαδο για λίγα λεπτά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Η πίτσα
Zυμώνουμε ελαφρώς το φουσκωμένο ζυμάρι και σκεπάζουμε ξανά για 5’.
Ανοίγουμε το ζυμάρι σε μεγάλη βάση για πίτσα δημιουργώντας και το στεφάνι.
Απλώνουμε τα μανιτάρια και ψήνουμε για 10’ στους 220ο C.
Βγάζουμε την πίτσα και προσθέτουμε τα plant-based Planteese.
Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10’ στους 220ο C και τέλος προσθέτουμε 100 γρ. Planteese Sharp Greek και τις λιαστές ντομάτες.
Σερβίρουμε με χοντροτριμμένο φιστίκι Αιγίνης και ρόκα.