2013: Media Trip στην Μονάδα Παραγωγής του Μακεδονικού Χαλβά Χαϊτογλου

2013: Media Trip στην Μονάδα Παραγωγής του Μακεδονικού Χαλβά Χαϊτογλου

0 3015

Το σουσάμι άνοιξε… μας υποδέχτηκαν το γνωστό του, ζεστό καβουρδισμένο άρωμα, τα υπέροχα, υγιεινά, διατροφικά προϊόντα του και φυσικά οι ευγενέστατοι άνθρωποι, που γνωρίζουν το σουσάμι και την τέχνη του παραδοσιακού χαλβά από το 1924, όσο ελάχιστοι στην Ελλάδα!

 

Θέλω να μοιραστώ μαζί σας αυτή την εκπληκτική εμπειρία όχι μόνο επειδή ήταν μοναδική αλλά επειδή αξίζει να μάθει το καταναλωτικό κοινό ότι ακόμη υπάρχουν  προϊόντα, που παρόλο το πέρασμα των χρόνων αλλά και τις δυσκολίες του εμπορίου, δεν επηρεάζονται ποιοτικά και σέβονται το αγοραστικό κοινό, κάτι βέβαια που οφείλεται στην αγάπη και την αφοσίωση της οικογένειας ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ, όπου μας άνοιξαν τις πόρτες της παραγωγικής τους μονάδας στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης!

 

Χαϊτογλου Χαλβάς με Σοκολάτα
Η επίσκεψη
Με ένα πλατύ χαμόγελο και ζεστασιά, μας υποδέχτηκε ο Λευτέρης Χαΐτογλου, διευθυντής Marketing, η Στέλλα Τσάρα, Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και ο Chef Νίκος Κατσάνης!

Ο Λευτέρης Χαΐτογλου, όσο εμείς απολαμβάναμε τον καφέ μας και το πρωινό μας, με δημιουργίες του Chef, από χαλβά και ταχίνι μας μίλησε για την ιστορία της οικογένειας και γιατί το όνομά τους έχει συνδεθεί, άμεσα με την παράδοση του μακεδονικού χαλβά, εδώ και 90 χρόνια!

Όπως μας είπε, το 1924 ερχόμενοι ως πρόσφυγες, η οικογένεια ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ ξεκίνησε την παρασκευή του χαλβά σε ένα μικρό εργαστήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης! Η επιτυχία του χαλβά και η αποδοχή του από το αγοραστικό κοινό, οδήγησε με το πέρασμα των χρόνων, στην δημιουργία μιας από τις πιο επιτυχημένες βιομηχανικές μονάδες τροφίμων στην Ελλάδα με εγχώρια αλλά και διεθνή δραστηριότητα.

Μας μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, όπου ο χαλβάς, το ταχίνι και το σουσάμι έγιναν, μοιραία, αναπόσπαστα «κομμάτια της ζωής του» αλλά μέσα από τα λεγόμενα του μπορούσε κανείς να αντιληφθεί ότι πίσω από ένα επιτυχημένο όνομα-επιχείρηση, υπάρχει η πραγματική αφοσίωση και φιλοσοφία για τα προϊόντα που φτάνουν στον καταναλωτή και επιμένει τόσο στην ποιότητα αλλά και την σημασία τους τόσο για την καθημερινή διατροφή όσο και για την παράδοση του μακεδονικού χαλβά!

 

Εντυπωσιαστήκαμε
  Όταν ακούσαμε ότι ο χαλβάς ζυμώνεται με τον παραδοσιακό τρόπο, με το χέρι και φαινόταν παράδοξο, όταν σε περιόδους υψηλής ζήτησης όπως την Σαρακοστή, οι ποσότητες παράγωγης είναι απίστευτες, μέχρι που το είδαμε με τα μάτια μας!

Με την «βουτυράτη», εκλεπτυσμένη φρέσκια γεύση και άρωμα του χαλβά, που μόλις είχε ζυμωθεί! Ήταν μια γευστική εμπειρία πρωτόγνωρη! Εδώ να σημειώσω ότι προσωπικά είχα φάει χαλβά μια φορά στην ζωή μου και ευτυχώς δεν ήταν τελευταία, ήταν ένα τρόφιμο που το απεχθανόμουν και πείστηκα πραγματικά πως η γνώμη μου ήταν απόλυτα λανθασμένη! Βέβαια να σας πω ότι δεν τον έφαγα μόνο την παρούσα στιγμή ζεστό αλλά και τον απόλαυσα και κατόπιν στην γευσιγνωσία!

Στα εργαστήρια οι τεχνίτες, η τέχνη περνάει από πατέρα σε γιο συνήθως, ζύμωναν τον χαλβά στους 70°C Κελσίου μια μεγάλη ποσότητα χαλβά, τον ζύμωναν υπομονετικά, με αγάπη… μέχρι να του δώσουν την κατάλληλη ινώδη και μαστιχωτή, τελική του μορφή.Μονάδα Παραγωγής Χαϊτογλου

Mε την συλλεκτική συσκευασία του κλασικού Μακεδονικού χαλβά!
Με το άρωμα του καβουρδισμένου σουσαμιού, όπου ακόμη καβουρδίζεται παραδοσιακά σε μυλόπετρες!

Γιατί ο Μακεδονικός χαλβάς είναι ένα φυσικό προϊόν χωρίς συντηρητικά και προσθήκες!

Με την απόλυτη επιμονή που γίνεται ο καθαρισμός του σουσαμιού ώστε να μείνουν μόνο οι αρίστης ποιότητας σπόροι του!

Με το άψογο καθαρό περιβάλλον εντός και εκτός εργαστηρίων παραγωγής!

Με τα χαμόγελα των ανθρώπων που εργάζονταν σε κάθε στάδιο παραγωγής!

Από την γευσιγνωσία τόσο στο μεσημεριανό γεύμα όσο και στο δείπνο, όπου μας παρατέθηκε στο Clochard,  δοκιμάσαμε πιάτα αλμυρά και γλυκά, τα οποία έχει δημιουργήσει ο Chef Νίκος Κατσάνης και ήταν ένα μενού βασισμένο στο ταχίνι, το σησαμέλαιο και τον χαλβά!

Οι πρώτες ύλες
Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν καλλιεργείται το σησάμι, έτσι επιλέγονται πάντα οι καλύτερες ποικιλίες σησαμιού, οι οποίες προέρχονται από το Σουδάν και την Αιθιοπία! Αν κάποιος έχει τις απόλυτες γνώσεις γύρω από το σησάμι… είναι οι ΑΦΟΙ ΧΑΪΤΟΓΛΟΥ!

 

Οι εγκαταστάσεις
Η μονάδα είναι εγκατεστημένη και εδρεύει στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, σε 67.000 τετραγωνικά μέτρα! Πλήρως εκσυγχρονισμένη, με ολοκληρωμένο πρόγραμμα ελέγχου ποιότητας, τόσο της παραγωγικής-συσκευαστικής διαδικασίας, όσο των πρώτων υλών και των τελικών προϊόντων, ώστε διασφαλίζεται η παραγωγή προϊόντων με σταθερή ποιότητα, καθώς και η δυνατότητα συνεχούς βελτίωσής τους.

Η μονάδα απασχολεί 300 άτομα αλλά και εποχιακούς υπαλλήλους και είναι πράγματι αξιόλογο ότι καθΆόλη την επίσκεψή μας υπήρχε ένα «οικογενειακό κλίμα» μεταξύ τους!

Εκτός από τον μακεδονικό χαλβά, το ταχίνι, το σησαμέλαιο διατίθεται μία ευρεία ποικιλία προϊόντων παράγωγα του σησαμιού όπως επίσης μαρμελάδες, μέλι, πραλίνα, παραδοσιακά γλυκά, μείγματα οικιακής χρήσης, δημητριακά, επίσης κυκλοφορούν και σε προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι ο χαλβάς ολικής αλέσεως, το ταχίνι με πορτοκάλι και το σησαμέλαιο έχουν κερδίσει διακρίσεις για την υψηλή ποιότητα και τη μοναδική τους γεύση.

 

Μακεδονικός Χαλβάς

Για επιπλέον πληροφορίες σχετικά με την μονάδα παραγωγής και τα προϊόντα μπορείτε να επισκεφθείτε τις σελίδες:
https://www.haitogloubros.com
https://www.sesame.gr

 

Η μοναδική αυτή εμπειρία, διοργανώθηκε από την Hill + Knowlton και την ευχαριστούμε θερμά που μας έδωσε την ευκαιρία, ώστε να ενημερώσουμε τους αναγνώστες του Funky Cook λεπτομερώς για τα αγαπημένα αυτά προϊόντα!

ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα σχόλιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.