Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Γλυκιά τάρτα με λωτό, φυστίκι και μπαχαρικά
ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ
Ο λωτός ή το μήλο της Ανατολής είναι ένα από τα ωραιότερα φρούτα αρκεί να ξέρεις να το φας και πως να το φας, την σωστή στιγμή, δοκίμασε τους στην γλυκιά τάρτα με λωτό, φυστίκι και μπαχαρικά, τα λόγια είναι περιττά!
PIN RECIPE
ΑΠΟΣΤΟΛΗ EMAIL
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
15
minutes
mins
40
minutes
mins
ΕΙΔΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
Επιδόρπιο
ΜΕΡΙΔΕΣ
6
ΥΛΙΚΑ
1
φύλλο
σφολιάτας
,
καλής ποιότητας
4
λωτούς
,
ώριμους και σφιχτούς
¾
κ.γ.
καρδάμωμο
½
κ.γ.
τζίντζερ
,
σκόνη
3
κ.σ.
ζάχαρη
4-5
φύλλα
φασκόμηλο
3
κ.σ.
φυστίκια Αιγίνης
,
χοντροτριμμένο
⅓
πράσινο πιπέρι
,
χοντροτριμμένο
Για το σερβίρισμα
Κανέλα
Άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνος στους 180℃.
Διαλέγουμε 4 μεγάλους ώριμους λωτούς, του καθαρίζουμε και τους κόβουμε σε 6 φέτες τον κάθε λωτό.
Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας επάνω σε δίσκο ψησίματος όπου έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
Στρώνουμε τις φέτες του λωτού στην σειρά.
Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη, το καρδάμωμο, το τζίντζερ, το πράσινο πιπέρι και το φυστίκι, τέλος ακουμπάμε και τα φύλλα του φασκόμηλου.
Γυρίζουμε τις άκρες της σφολιάτας προς τα μέσα, δημιουργώντας τον κόθρο και ψήνουμε στο αερόθερμο, στους 180℃ για 40'.
Μόλις είναι έτοιμη η τάρτα ξεφουρνίζουμε, πασπαλίζουμε την σφολιάτα με άχνη και την επιφάνεια της τάρτας με κανέλα, και σερβίρουμε.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για άρωμα ξύσμα εσπεριδοειδών
Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για ζάχαρη μέλι περίπου 2 κ.σ. ή ζάχαρη καρύδας
Μπορείτε να εμπλουτίσετε τυριά όπως μπρι ή γραβιέρα τα οποία μπαίνουν κάτω από την στρώση λωτού