Σάντουιτς με μοσχαρίσιο φιλέτο, σάλτσα με κρασί, ταρτάρ με κάπαρη και τσιμιτσούρι
ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ
Ετοιμάζουμε κάλεσμα για ένα γιορτινό brunch, σκέφτεσαι κάτι καλύτερο από ένα σάντουιτς με μοσχαρίσιο φιλέτο και τρεις συνοδευτικές "γεύσεις" σάλτσα με κρασί, ταρτάρ με κάπαρη και τσιμιτσούρι; Όλοι θα το λατρέψουν!
6μοσχαρίσια φιλέτα, ψημένα σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας
Για τη σάλτσα κόκκινου κρασιού
250γρ. κόκκινο ξηρό κρασί
200γρ. γρ. ζωμό κρέατος ή μανιταριών, ζεστό
3κ.σ. λευκό κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
1δαφνόφυλλο
½κ.γ. θυμάρι , αποξηραμένο
1κ.σ. βούτυρο, παγωμένο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Για τnν ταρτάρ με κάπαρη
150γρ. μαγιονέζα
2κ.γ. μουστάρδα
2κ.σ. κάπαρη, ψιλοκομμένη
6σταγόνες ταμπάσκο, προαιρετικά
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το τσιμιτσούρι
30γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
20γρ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1σκελίδασκόρδο, ψιλοκομμένο
1μικρότσίλι, ψιλοκομμένο
1κ.γ. λευκό ξύδι
50γρ. ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Για το σερβίρισμα
12φέτες προζυμένιο ψωμί
Καραμελωμένα κρεμμύδια
Μουστάρδα
Μπρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η σάλτσα κόκκινου κρασιού
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το κρασί, το κρεμμύδι, το θυμάρι, και τη δάφνη, τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και βράζουμε μέχρι να «κατέβει» το κρασί λίγο κάτω από τη μέση.
Προσθέτουμε τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι η σάλτσα να γίνει πηχτή.
Η ταρτάρ σος με κάπαρη
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Το τσιμιτσούρι
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι ή ξύδι, τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
Το σερβίρισμα
Σερβίρουμε τα φιλέτα, κομμένα σε λεπτές φέτες, μαζί με το ψωμί και τις σάλτσες, προτείνουμε στους καλεσμένους μας να συνδυάσουν τις γεύσεις που τους αρέσουν.
Το σάντουιτς τρώγεται το ίδιο απολαυστικά ζεστό και κρύο.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μοσχαρίσιο φιλέτο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ψητό κρέας της επιλογής μας