Κρατάμε ένα φλυτζάνι από το γάλα, το υπόλοιπο το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε, με σύρμα, τα αυγά, τη ζάχαρη, το κόρν φλάουρ, το αλεύρι, τη βανιλλίνη και το κρύο γάλα που κρατήσαμε.
Προσθέτουμε ένα φλυτζάνι από το ζεστό γάλα, στο μπολ, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το όλο μείγμα στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα, αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
Καλύπτουμε την κρέμα με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Η σαντιγί
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.
Το μπισκοτογλυκό
Προσθέτουμε 100 γρ. από τη σαντιγί στην κρέμα βανίλια και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί στην κρέμα.
Βουτάμε τα cream crackers στο γάλα και κάνουμε σε ανάλογο ταψί ή σκεύος μια στρώση από 9 cream crackers.
Προσθέτουμε και απλώνουμε τη μισή κρέμα, συνεχίζουμε με μια ακόμη στρώση από 9 cream crackers τα οποία βουτάμε στο γάλα και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Τέλος βάζουμε άλλη μια στρώση από 9 cream crackers, βουτηγμένα και πάλι στο γάλα.
Απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Σερβίρουμε το μιλφέιγ με τριμμένα cream crackers, πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
- Μπορούμε να προσθέσουμε στο γάλα που βουτάμε τα cream crackers λικέρ ή κονιάκ- Αντί για κρέμα γάλακτος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρέμα καρύδας που θα χτυπήσουμε σε σαντιγί με 1 κ.σ. άχνη και να σερβίρουμε με τριμμένη καρύδα