Μπισκοτογλυκό με cream crackers – Εύκολο μιλφέιγ

8.7K

Μα τί επικό γλυκό το μπισκοτογλυκό με cream crakers ή αλλιώς πιο εύκολο μιλφέιγ ή σα μιλφέιγ γιατί όντως οι στρώσεις ήταν πολλές 😀

Διαβάζοντας τον τίτλο ίσως ένιωσες ότι μπήκες σε μια χρονομηχανή που σε πάει απευθείας στα παιδικά σου χρόνια, αν είναι 40 πάνω κάτω.

Τότε που τα γλυκά ήταν απλά, εχμ ναι.. Καμία σχέση με τα σημερινά δεδομένα για την ακρίβεια.

Αν σκεφτείς ότι υλικά όπως η σφολιάτα δεν ήταν εύκολα διαθέσιμα, όπως και τα σφολιατίνια εννοείται.

Αλλά και να ήταν διαθέσιμα, κάποιος είπε θα χρησιμοποιήσω cream crackers και το έκανε με επιτυχία!

Τα γλυκά εκείνης της εποχής, συγκεκριμένα από τότε που όλα βγήκαν σε “κουτί”, ήταν απαίδευτα, λογικό, γιατί μέχρι τότε ακόμη και το μίξερ ήταν πολυπόθητο εργαλείο.

Άλλωστε ποιος δεν έχει προλάβει την μαμά του να φτιάχνει κέικ στο με το χέρι.

Και για να επιστρέψω στο θέμα μας, κάποια εύκολα γλυκά όπως αυτό το μπισκοτογλυκό με cream crackers – εύκολο μιλφέιγ, ήταν πολύ επιτυχημένα και διαχρονικά εντέλει.

Και ειλικρινά πολύ καλύτερο από κάτι “ψεύτικα” μιλφέιγ που πετυχαίνεις με 4 δάχτυλα ζαχαρο-μαρέγκα.

Λεπτομέρειες που θα αναδείξουν τη συνταγή

Οι χίλιες στρώσεις των cream crackers

Ναι, σε αυτή τη συνταγή το μόνο από “κουτί’ που θα χρησιμοποιήσεις θα είναι τα γνωστά Cream Crackers.

Όλα τα άλλα τα τα φτιάξουμε από την αρχή, και πάλι εύκολο θα είναι.

Τα cream crackers τα βουτάς σε γάλα μέσα στο οποίο θα έχεις προσθέσει λίγη βανιλλίνη.

Μετά τους κάνεις μια καλή βουτιά ώστε να μαλακώσουν τόσο όσο, δεν πρέπει να μουλιάσουν σε καμία περίπτωση γιατί θα “τραβήξουν” υγρασία και όσο μένει το γλυκό στο ψυγείο.

Η κρέμα

Βελούδινη, κρέμα βανίλια όπως ακριβώς αυτή που βάζουμε στο κλασικό μιλφέιγ (Mille feuille), θα κάνει  αυτό το εύκολο μπισκοτογλυκό “κόλαση”!

Απλά, χρησιμοποίησε ένα νόστιμο βούτυρο και φρέσκα αυγά για να της δώσεις τη σωστή γεύση.

Τέλος σαντιγί, τριμμένα μπισκότα και βέβαια λίγη κανέλα στο σερβίρισμα!

Να σου πω την αλήθεια εγώ το είχα παντελώς ξεχασμένο όμως η αδερφή μου, μας το θύμισε, μετά από ένα κυριακάτικο γεύμα.

Κάθε μπουκιά με πήγαινε απευθείας στα παιδικά μου χρόνια!

Μετά, σκέφτηκα πως είναι πολύ-πολύ απλό όντως αλλά και τέλειο, γιατί να μη το “αγαπήσουμε” λίγο περισσότερο σε αυτό εδώ το blog!


Εύα

 

Ποσότητα / Μερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας3 hours
Χρόνος Μαγειρέματος30 minutes
Είδος ΓεύματοςΕπιδόρπιο

Μπισκοτογλυκό με cream crackers - Εύκολο μιλφέιγ

Εκτυπώση Συνταγής
Μα τί επικό και διαχρονικό γλυκό! Το μπισκοτογλυκό με cream crakers ή αλλιώς πιο εύκολο μιλφέιγ ή έστω σαν μιλφέιγ!

Υλικά

Για την κρέμα
  • 1000 ml γάλα
  • 80 γρ. κόρν φλάουρ
  • 20 γρ. αλεύρι
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 5 κρόκους αυγών
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 1 κάψουλα βανιλλίνη
Για τις στρώσεις
  • 27 cream crackers
  • 200 ml γάλα
  • ¼ κάψουλα βανιλλίνη
Για τη σαντιγί
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος, κρύα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
Για το σερβίρισμα
  • 6 cream crackers
  • Ζάχαρη άχνη
  • Κανέλα

Διαδικασία

Η κρέμα
  • Κρατάμε ένα φλυτζάνι από το γάλα, το υπόλοιπο το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε, με σύρμα, τα αυγά, τη ζάχαρη, το κόρν φλάουρ, το αλεύρι, τη βανιλλίνη και το κρύο γάλα που κρατήσαμε.
  • Προσθέτουμε ένα φλυτζάνι από το ζεστό γάλα, στο μπολ, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το όλο μείγμα στην κατσαρόλα.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα, αποσύρουμε και προσθέτουμε το βούτυρο.
  • Καλύπτουμε την κρέμα με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Η σαντιγί
  • Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.
Το μπισκοτογλυκό
  • Προσθέτουμε 100 γρ. από τη σαντιγί στην κρέμα βανίλια και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί στην κρέμα.
  • Βουτάμε τα cream crackers στο γάλα και κάνουμε σε ανάλογο ταψί ή σκεύος μια στρώση από 9 cream crackers.
  • Προσθέτουμε και απλώνουμε τη μισή κρέμα, συνεχίζουμε με μια ακόμη στρώση από 9 cream crackers τα οποία βουτάμε στο γάλα και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
  • Τέλος βάζουμε άλλη μια στρώση από 9 cream crackers, βουτηγμένα και πάλι στο γάλα.
  • Απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
  • Σερβίρουμε το μιλφέιγ με τριμμένα cream crackers, πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Σημειώσεις για τη συνταγή

- Μπορούμε να προσθέσουμε στο γάλα που βουτάμε τα cream crackers λικέρ ή κονιάκ
- Αντί για κρέμα γάλακτος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κρέμα καρύδας που θα χτυπήσουμε σε σαντιγί με 1 κ.σ. άχνη και να σερβίρουμε με τριμμένη καρύδα

Mille feuille Εύκολη συνταγή για μιλφέιγ_μπισκοτογλυκό με cream crackers

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ψήφοι Συνταγής




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close