Καθαρίζουμε σχολαστικά τις πατάτες, τις αφήνουμε με τη φλούδα τους και τις βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος ή ταψί.
Ανακατεύουμε τον κουρκουμά, τα πιπέρια, το αλάτι, το ελαιόλαδο, περιχύνουμε τις πατάτες και τις ψήνουμε στους 180ο C για 40’.
Στο γουδί πολτοποιούμε το σκόρδο με ¼ κγ. αλάτι.
Το αγιολί
Με σύρμα ή στο μίξερ αφρατεύουμε κρόκο, το ξύδι και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα.
Προσθέτουμε το σκόρδο και το λάδι σε ροή μέχρι να έχουμε μια αφράτη μαγιονέζα.
Η σαλάτα
Σε μια πιατέλα βάζουμε τις πατάτες, προσθέτουμε την κάπαρη, τα αγγουράκια, τα αυγά και αγιολί.
Πασπαλίζουμε με άνηθο και σερβίρουμε.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
- Μπορούμε να έχουμε τις πατάτες έτοιμες νωρίτερα, εκτός από ψητές μπορούμε να τις κάνουμε και βραστές - Είμαστε προσεκτικοί με το αλάτι γιατί η πατατοσαλάτα έχει αρκετά αλμυρά στοιχεία - Αν δεν θέλουμε να φτιάξουμε το αγιολί χρησιμοποιούμε έτοιμη μαγιονέζα όπου την εμπλουτίζουμε με σκόρδο