Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Χωριάτικη σαλάτα με ρεβίθια και αντζούγιες
Χωριάτικη σαλάτα με ρεβίθια και αντζούγιες, η ελληνική σαλάτα αλλιώς αλλά με τα κλασικά υλικά όπως ντομάτες, ελιές και φέτα που φέρνουν πάντα «καλοκαίρι» στο πιάτο!
PIN RECIPE
ΑΠΟΣΤΟΛΗ EMAIL
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
30
minutes
mins
ΕΙΔΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
Σαλάτα
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΥΛΙΚΑ
250
γρ.
ρεβίθια
,
βρασμένα
8
φιλέτα αντζούγια
10-12
ντοματίνια
,
κομμένα σε τέταρτα
1
πράσινη πιπεριά
,
κομμένη σε κυβάκια
1
αγγούρι
,
κομμένο σε τέταρτα
5
ελιές
,
κομμένες σε φέτες
100
γρ.
φέτα
,
θρυμματισμένη
2
φρέσκα κρεμμυδάκια
,
ψιλοκομμένα
2
κ.σ.
βασιλικό
,
ψιλοκομμένο
1
κ.σ.
δυόσμο
,
ψιλοκομμένο
1
κ.γ.
φρέσκο θυμάρι
,
ψιλοκομμένο
3
κ.σ.
λευκό βαλσαμικό ξύδι
40
γρ.
ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε τα ρεβίθια, προσθέτουμε τα ντοματίνια, το αγγούρι, τις ελιές, τα μυρωδικά, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το λεμόνι αλάτι και πιπέρι.
Βάζουμε τη σαλάτα για 15’ στο ψυγείο.
Τέλος προσθέτουμε τις αντζούγιες, τη φέτα και σερβίρουμε.