1000γρ. χοιρινό για τηγανιά, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
300γρ. λουκάνικα, κομμένα σε ροδέλες
4-5πράσα, κομμένα σε χοντρές ροδέλες
100mlλευκό κρασί
100γρ. ελαιόλαδο
2λεμόνια
½κ.γ. ρίγανη
½κ.γ. θυμάρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 40ml από το ελαιόλαδο προσθέτουμε τα πράσα, τα αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10’.
Βαθύ και πλατύ τηγάνι με χοντρό πάτο βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε, σε μέτρια δυνατή φωτιά, το χοιρινό από όλες τις πλευρές.
Μόλις αρχίζει να παίρνει χρώμα προσθέτουμε τα λουκάνικα, ανακατεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη.
Προσθέτουμε τα πράσα, το κρασί, το θυμάρι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε την τηγανιά μέχρι να μείνει με το λάδι της.
Τέλος προσθέτουμε τον χυμό από τα λεμόνια και αποσύρουμε.
Σερβίρουμε την τηγανιά ζεστή με το λαδάκι της.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
- Μπορούμε να προσθέσουμε 1 κ.γ. πάπρικα ή κόκκινο πιπέρι- Τα πράσα και τα λουκάνικα μπορούμε να τα παραλείψουμε- Η επιλογή του χοιρινού μπορεί να είναι λαιμός, σπάλα καλά καθαρισμένη, λαιμό ή ψαρονέφρι