Γίγαντες με τσιγαριαστά σέσκουλα και μάραθο ένα απίστευτο φαγητό με περισσεύματα από γίγαντες ή όχι, ιδανικό για το καθημερινό μας τραπέζι ή για την Σαρακοστή!
600γρ. σέσκουλα, χοντροκομμένα καθαρισμένα και πλυμένα
1ξερόκρεμμύδι , ψιλοκομμένο
3-4φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
4κ.σ.μαϊντανό, ψιλοκομμένο
4κ.σ.μάραθο, ψιλοκομμένο
1κ.σ. πελτέ
300mlνερό
40mlελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Αλάτι
Για το σερβίρισμα
Φρυγανισμένο
Λεμόνι
Μπούκοβο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι για 2’.
Αραιώνουμε τον τοματοπελτέ στο νερό.
Τον προσθέτουμε στο τηγάνι μόλις πάρει μια βράση η σάλτσα προσθέτουμε τα σέσκουλα.
Ανακατεύουμε τα σέσκουλα μέχρι να «πέσει» ο όγκος τους, προσθέτουμε τον μάραθο, τον μαϊντανό, αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15’ προσθέτουμε τους γίγαντες με τη σάλτσα τους και μαγειρεύουμε για 5’ ακόμη.
Σερβίρουμε τους γίγαντες με τα σέσκουλα, με φρυγανισμένο ψωμί, μπούκοβο και λεμόνι.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
- Εδώ μπορείτε να δείτε και άλλες συνταγές για γίγαντες ή πως θα μαγειρέψετε τους γίγαντες φούρνου- Μπορούμε να προσθέσουμε στο μαγείρεμα και 1 πιπεριά Φλωρίνης τουρσί