Μανέστρα κολοπίμπιρι (Κριθαράκι με κόκκινο πιπέρι)
Η παραδοσιακή συνταγή για κριθαράκι- μανέστρα έχει μεν το παράξενο όνομα κολοπίμπιρι όμως τα συστατικά της είναι απλοϊκά, όπως το κόκκινο πιπέρι και τα λαχανικά ενώ η γεύση "μεγαλείο"!
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα λαχανικά για 3’.
Προσθέτουμε το κοκκινοπίπερο, την ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό.
Όταν αρχίζει να κοχλάζει ο ζωμός ή το νερό προσθέτουμε την μανέστρα και βράζουμε για 20’ σε μέτρια χαμηλή φωτιά.
Σερβίρουμε τη μανέστρα ζεστή με ψιλοκομμένο μαϊντανό, πιπέρι ή λεμόνι.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
- Μπορούμε να εμπλουτίσουμε και με άλλα λαχανικά όπως μανιτάρια, μπρόκολο, κουνουπίδι, πιπεριές ή λάχανο ψιλοκομμένο φτιάχνοντας μια πιο σύγχρονη εκδοχή της- Για τη συνταγή χρησιμοποιήθηκε το κλασικό κριθαράκι, αν χρησιμοποιηθεί ολικής ή χωρίς γλουτένη θα χρειαστεί να προσαρμόσετε ανάλογα την ποσότητα ζωμού και τον χρόνο μαγειρέματος- Αν έχουμε σπετσερικό μπορούμε να προσθέσουμε ή να αρωματίσουμε με ελάχιστη κανέλα και μπαχάρι