Πάει πολύς καιρό που φλερτάρω με αυτή την μανέστρα και ήρθε η ώρα της!
Παραδοσιακό φαγητό από την Κέρκυρα με Βενετσιάνικες επιρροές, μανέστρα collu pimpiri – Κολοπίμπιρι σημαίνει με πιπέρι, γιατί αυτή η απλή συνταγή έχει σαν κύριο συστατικό το κοκκινοπίπερο!
Ψάχνοντας επίσης μερικές πληροφορίες για την μανέστρα ήταν μεγάλη έκπληξη ότι στα αραβικά μανέστρα σημαίνει γλώσσα πουλιού που κελαηδάει!
Η πιο Νόστιμη Μανέστρα!

By 10 Ιανουαρίου, 2014
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 4 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 15 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 20 mins
Πάει πολύς καιρό που φλερτάρω με αυτή την μανέστρα και ήρθε η ώρα …
Υλικά
- 350 gr. μανέστρα
- 2 αποφλοιωμένες ντομάτες
- 2 κρεμμύδια ξερά
- 1 μεγάλο καρότο
- 2-3 κλωναράκια σέλινο
- ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας κόκκινο γλυκό πιπέρι
- 1 ξυλάκι κανέλας προαιρετικά
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
Οδηγίες
- Χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια , το καρότο σε κύβους και το σέλινο σε μικρά κομμάτια.
Σε μια πλατιά κατσαρόλα σωτάρουμε τα λαχανικά σε αρκετό ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν. - Προσθέτουμε το κοκκινοπίπερο, την ζάχαρη, την κανέλα, τις ντομάτες ψιλοκομμένες, αλάτι και περίπου 1000 ml. ζεστό νερό.
Μόλις πάρει μια καλή βράση προσθέτουμε την μανέστρα. Βράζουμε μέχρι να χυλώσει η μανέστρα μας, προσθέτοντας επιπλέον νερό αν χρειαστεί! - Σερβίρουμε με κεφαλοτύρι αν θέλουμε ή λεμόνι αλλά και σκέτη πάλι είναι θαύμα!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυρίως πιάτο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Εύκολο
Σκέτη βουρλισία τζόγια μου !!!!!!!!!!!!!!!!!
Αυτο το σχόλιο ταιριάζει τέλεια!