Λαχματζούν με vegan κιμά από κουνουπίδι και μανιτάρια
ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ
Από τα TOP αγαπημένα μου, στην κατηγορία Ethnic Food, είναι το πικάντικο ανατολίτικο λαχματζούν – lachmacun με τον κιμά και τα όλα του! Και πίστευα ότι τίποτα δεν μπορεί να με κάνει να αλλάξω γνώμη για τον αρνίσιο κιμά μέχρι που δοκίμασα το Vegan λαχματζούν με κιμά από κουνουπίδι και μανιτάρια!
Στον πολυκόφτη αλέθουμε πρώτα το κουνουπίδι, τα μανιτάρια, τα σκόρδα δίνοντας την υφή του κιμά.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ προσθέτουμε τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι.
Πολτοποιούμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι τον χυμό, τον τοματοπελτέ, το ελαιόλαδο, τα προσθέτουμε στο μπολ με τον "κιμά" και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο να μαριναριστεί για όση περισσότερη ώρα, ιδανικά για 8-12 ώρες.
√ Η ΖΥΜΗ ΤΟΥ FLATBREAD
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι κάνουμε μια λακκούβα και προσθέτουμε την μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό.
Αφήνουμε σε ζεστό σημείο να ενεργοποιηθεί η μαγιά, για 15’.
Προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε για 3’ στο μίξερ ή για 5’ στο χέρι.
Σκεπάζουμε και τοποθετούμε τη ζύμη σε ζεστό σημείο για 45’.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στις αντιστάσεις.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ισόποσα κομμάτια και ανοίγουμε επάνω σε ελαφρώς αλευρωμένο αντικολλητικό χαρτί το κάθε ζυμάρι σε στρογγυλό, λεπτό φύλλο περίπου 1εκ.
Τοποθετούμε σε δίσκο ψησίματος τα λαχματζούν, απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα από τον κιμά κουνουπιδιού και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε τα λαχματζούν στο χαμηλότερο ράφι, στους 200ο C στις αντιστάσεις για 25-30’.
√ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Σερβίρουμε τα λαχματζούν με φρέσκο κόλιανδρο, σουμάκ, αγγούρι, κρεμμύδι και φέτες λεμονιού.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
- Χρησιμοποιούμε ντοματίνια γιατί είναι πιο σφιχτά, αν χρησιμοποιήσουμε ντομάτα αφαιρούμε φλούδα και σπόρους- Τα μανιτάρια προτιμάμε να είναι μικρά καφέ γιατί είναι πιο γευστικά- Αν δεν έχουμε κόλιανδρο - μπαχαρικό προσθέτουμε λίγο ξύσμα λεμόνι-Μπορούμε να φτιάξουμε γρήγορα και εύκολα λαχματζούν χρησιμοποιώντας αραβικές πίτες αντί για ζυμάρι- Τη συνταγή για το vegan κιμά μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε και σε άλλες συνταγές- Εδώ μπορείς να δεις και άλλες συνταγές με κουνουπίδι