Δροσερό τζατζίκι που πάει με όλα γιατί ελληνικό τραπέζι χωρίς τζατζίκι δεν γίνεται, για την σωστή συνταγή για τζατζίκι αρκεί ένα καλό στραγγιστό γιαούρτι, τραγανό αγγούρι και φυσικά σκόρδο!
Τρίβουμε το αγγούρι στον ρεντέ, το βάζουμε σε τουλπάνι ή μία καθαρή πετσέτα και το στραγγίζουμε, πιέζοντας το, να βγάλει τα όλα τα υγρά του.
Αφαιρούμε το πράσινο φύτρο από τα σκόρδα και τα πολτοποιούμε, σε γουδί ή στο πολυμηχάνημα με λίγο αλάτι.
Σε μπολ, με καπάκι, ανακατεύουμε το αγγούρι,το γιαούρτι, τα πιπέρια, το ξύδι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι ή ξύδι.
Σκεπάζουμε το τζατζίκι και στο ψυγείο για 30′ και σερβίρουμε!
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
- Μπορούμε να προσθέσουμε στο τζατζίκι λίγο άνηθο ή μπούκοβο- Αν θέλουμε να έχει δυνατή γεύση το τζατζίκι προσθέτουμε τη μια σκελίδα σκότρο τριμμένη στον τρίφτη