Δροσερό τζατζίκι πάει με όλα γιατί ελληνικό τραπέζι χωρίς τζατζίκι δεν γίνεται! Αρκεί ‘ενα καλό στραγγιστό, τραγανό αγγούρι και φυσικά σκόρδο!
Το τζατζίκι φτιάχνεται πανεύκολα, απλά υλικά, πάντα διαθέσιμο στο ψυγείο χωρίς συντηρητικά και υποκατάστατα με πραγματικό γιαούρτι!
Τζατζίκι (Greek Tzatziki Sauce)

By 23 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (8-10 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 mins
Δροσερό τζατζίκι πάει με όλα γιατί ελληνικό τραπέζι χωρίς τζατζίκι δεν …
Υλικά
- 400 gr. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 αγγούρι
- 3 σκελίδες σκόρδο ή όσο σας αρέσει
- 50 ml. ελαιόλαδο
- 20 ml. ξύδι λευκό
- Αλάτι
Οδηγίες
- Βάζουμε το γιαούρτι σε τουλπάνι ή μία βαμβακερή πετσέτα και το στραγγίζουμε, πιέζοντάς το, να βγάλει τα περιττά υγρά του.
Τρίβουμε το αγγούρι στο χοντρό του τρίφτη και ακολουθούμε την διαδικασία στραγγίσματος με το τουλπάνι. - Τρίβετε ή πολτοποιείτε το σκόρδο και το ρίχνετε σε ένα μπώλ μαζί με το αγγούρι και το γιαούρτι,αλατίζετε και ανακατεύετε..
Σε ένα σέικερ βάζετε το λάδι και το ξύδι τα χτυπάτε καλά. - Προσθέτετε το μείγμα στο γιαούρτι και ανακατεύετε πολύ καλά..
Βάζουμε στο ψυγείο για 30′ λεπτά και σεβίρουμε!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Συνοδευτικο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο