Πλιγουροσαλάτα με ρεβύθια, πιπεριές, λιαστή ντομάτα και harissa
ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ
Σου αρέσουν κι εσένα οι σαλάτες με πλιγούρι αλλά εκτός από ταμπουλέ αναρωτιέσαι πώς αλλιώς συνδυάζεται; No worries! Η πλιγουροσαλάτα με ρεβύθια, πιπεριές, λιαστή ντομάτα και harissa είναι η σαλάτα που θα μαγειρέψεις ξανά και ξανά!
Σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι με τον χυμό λεμονιού και το βραστό νερό.
Μουλιάζουμε για 15’, μέχρι να φουσκώσει και ανακατεύουμε καλά ώστε να το κάνουμε σπυρωτό.
Για τη σαλάτα
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα ρεβύθια και τις πιπεριές με 2 κ.σ. ελαιόλαδο για 5’.
Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και τη harissa διαλυμένα σε 2 κ.σ. νερό, το πλιγούρι και μαγειρεύουμε για 2’ ακόμη.
Μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σαλάτα.
Αλατίζουμε προσεκτικά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, πιπέρι και όσο χυμό λεμονιού χρειαστεί για να ισορροπήσουμε τη γεύση.
Σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή ή δροσερή.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
- Αν δεν έχετε πάστα harissa στο ποστ αναφέρω για την αντικατάστασή της, εναλλακτικά μπορείτε να την παραλείψετε- Τα ρεβύθια μπορούν να αντικατασταθούν με φακές ή φασόλια- Αν μας αρέσει εμπλουτίζουμε με κόλιανδρο φρέσκο αλλά και κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια, τα οποία σοτάρουμε μαζί με τα ρεβύθια