Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Kολοκυθόρυζο με κολοκυθοανθούς και λεμόνι
ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ
Υπέροχο κολοκυθόρυζο με πράσινα κολοκυθάκια, κολοκυθοανθούς και λεμόνι! Απλοϊκά μαγειρεμένο στην κατσαρόλα χωρίς πολλά-πολλά, ένα φαγητό που μας χορταίνει απόλυτη καλοκαιρινή νοστιμιά!
PIN RECIPE
ΑΠΟΣΤΟΛΗ EMAIL
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
15
minutes
mins
35
minutes
mins
ΕΙΔΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
Κυρίως Πιατό
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΥΛΙΚΑ
300
γρ.
κολοκυθάκια
,
κομμένα σε μέτρια κυβάκια
200
γρ.
γρ. κολοκυθάκια
,
τριμμένα στον ρεντέ
10
τρυφερούς
κολοκυθοανθούς
,
ψιλοκομμένους
1
ξερό κρεμμύδι
,
ψιλοκομμένο
2
σκελίδες
σκόρδο
,
ψιλοκομμένες
4
πράσινα κρεμμυδάκια
,
ψιλοκομμένα
3
κ.σ. μαϊντανό
,
ψιλοκομμένο
2
κ.σ. σέλερι
,
ψιλοκομμένο
2
κ.σ. άνηθο
80
γρ.
γρ. ελαιόλαδο
100
γρ.
ρύζι καρολίνα
650
γρ.
γρ. ζεστό νερό
1
λεμόνι
,
χυμό και ξύσμα
Φρεσκοτριμμένο λεμονοπίπερο
,
ή μαύρο πιπέρι
Αλάτι
Για το σερβίρισμα
Λεμόνι
Φρεσκοτριμμένο λεμονοπίπερο
,
ή μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα με ζεσταίνουμε το μισό από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα για 3’,.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, το σέλερι, τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 8’.
Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, το νερό, τον μαϊντανό, τον άνηθο και μαγειρεύουμε σε μέτρια δυνατή φωτιά για 25’ περίπου.
Περίπου στη μέση του μαγειρέματος προσθέτουμε τους κολοκυθοανθούς.
Λίγο πριν αποσύρουμε προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα.
Σερβίρουμε το κολοκυθόρυζο με επιπλέον λεμόνι και λεμονοπίπερο.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
- Μπορούμε, αν θέλουμε, να προσθέσουμε στο κολοκυθόρυζο αυγολέμονο ή ντομάτα
-
Εδώ
μπορείς να δεις και άλλες συνταγές με κολοκυθάκια