Μια ανάσα πριν την πιο γιορτινή εποχή του χρόνου, «έρχομαι» με απίστευτα εύκολη συνταγή για trifle με μπισκότα, εύκολη μους λευκής σοκολάτας και κόκκινα φρούτα! Και είναι στ’ αλήθεια ό,τι πιο wow και yummy θα φτιάξεις σε εύκολο γλυκό αυτές τις γιορτές!
Στο βοηθητικό κάδο ζυγίζουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε εκτός ψυγείου.
Τα μπισκότα
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C.
Με τον αναδευτήρα Κ αφρατεύουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1’.
Προσθέτουμε τα αυγά και μόλις ενσωματωθούν στο μείγμα, συνεχίζουμε με το κρεμόριο, το baking powder, το αλεύρι και το εκχύλισμα βανίλιας.
Αφήνουμε τη ζύμη για 30’ στο ψυγείο και ανακατεύουμε τα 80 γρ. της ζάχαρης, το τζίντζερ και την κανέλα.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια 20 γρ. τα ρολάρουμε στην αρωματισμένη ζάχαρη και τα τοποθετούμε σε δίσκο ψησίματος που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε για 12’ στους 175ο C και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Η μους λευκής σοκολάτας
Με το χτυπητήρι χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Τοποθετούμε τον αναδευτήρα Flexi προσθέτουμε τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα, η οποία θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, και το εκχύλισμα βανίλιας.
Η σύνθεση του τράιφλ
Σε μεγάλο και βαθύ μπολ βάζουμε 4-5 κ.σ. μαρμελάδα και λευκή μους, τοποθετούμε τα μπισκότα κυκλικά στα τοιχώματα και σπάμε 3-4 μπισκότα μέσα.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Τέλος προσθέτουμε τους μπεζέδες, αν τους χρησιμοποιούμε, τα κόκκινα φρούτα και αχνίζουμε.
Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1-2 ώρες και σερβίρουμε.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
- Τα μπισκότα θυμίζουν σαβαγιάρ και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ανάλογα - Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εκτός από λευκή σοκολάτα, μαύρη κουβερτούρα - Μπορούμε να φτιάξουμε το trifle με διάφορους συνδυασμούς όπως μπανάνα και καραμέλα