Γιορτινό τράιφλ με μπισκότα, εύκολη μους λευκής σοκολάτας & κόκκινα φρούτα

1.5K

Μια ανάσα πριν την πιο γιορτινή εποχή του χρόνου, «έρχομαι» με απίστευτα εύκολη συνταγή για trifle – τράιφλ με μπισκότα, εύκολη μους λευκής σοκολάτας και κόκκινα φρούτα!

Το τράιφλ είναι από τα γλυκά μου απωθημένα (θα διαβάσεις παρακάτω σχετικά) γι’ αυτό και κάθε Χριστούγεννα μου αρέσει να το βάζω στη λίστα TO DO!

Έλα να δεις το βίντεο που ετοίμασα με την αγαπημένη Κουζινομηχανή Titanium Chef Baker της KENWOOD

Πραγματικά μια κουζινομηχανή που δεν πρέπει να λείπει από καμία κουζίνα και συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Η γνωστή ποιότητα της KENWOOD αναβαθμισμένη με βοηθήματα που την κάνουν να ξεχωρίζει:
  • Ζυγαριά EasyWeigh™ για να ζυγίζεις απευθείας τα υλικά  μέσα στο μπολ στην πορεία, σταδιακά ή μεμονωμένα
  • Nesting DuoBowl™  δύο μπολ που προσαρμόζονται στο μηχάνημα χωρίς ρυθμίσεις, αλλάζεις το μπολ και συνεχίζεις να δημιουργείς
  • Κεφαλή LightLift για εύκολη χρήση χωρίς προσπάθεια
  • Μοτέρ 1200Wαποτελεσματικό σε κάθε βαθμίδα ισχύος, σε κάθε χρήση και ιδανικά δυνατό για δύσκολο ζύμες

Πάω αρκετά χρόνια πίσω, στο 1989 περίπου, όπου στο σπίτι ξεφυλλίζω το βιβλίο μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής «Οικογενειακή Ελληνική Κουζίνα».

Ανάμεσα σε πολλές άγνωστες συνταγές κάνω όνειρα για τα γλυκά που θα ήθελα να φτιάξω αλλά στην πραγματικότητα δε γινόταν.

Η Οικογενειακή Ελληνική Κουζίνα ήταν γεμάτη άγνωστες λέξεις και υλικά επ’ ουδενί θα ήταν διαθέσιμα ακόμη και στο μεγάλο, σύγχρονο σούπερ μάρκετ της πόλης.

Τράιφλ με ζελέ, σαβουαγιάρ, σαντιγί από ανθόγαλα και κόκκινα φρούτα (κυρίως φράουλες ), τα μάτια μου γούρλωσαν, μόλις είχα βρει επιτέλους μια συνταγή!

Το τράιφλ – trifle εννοείται δεν είχα ιδέα τί σημαίνει, όμως αυτά τα μπισκότα τα ήξερα, τα είχα δει σε μια τούρτα που έφτιαχνε η κυρία Αργυρώ με τη συμπεθέρα της, την Αθηναία.

Ήξερα, επίσης, το ζελέ και τη σαντιγί ενώ στο μεγάλο μπουφέ υπήρχε ένα αντίστοιχο βαρύ κρυστάλλινο μπολ γεμάτο σοκολατάκια!

Έγραψα τη λίστα με τα υλικά, έκανα χώρο στο ψυγείο  και παρακάλεσα τη μαμά μου να με αφήσει να πάρω το «καλό» μπολ.

Ωστόσο τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά όσο είχα φανταστεί, τα σαβαγιάρ έγιναν μπισκότα βουτύρου, είναι σχεδόν το ίδιο, του είπαν..

Το ανθόγαλα έγινε γάλα -κατόπιν έτοιμη σαντιγί- γιατί χτυπούσαμε το γάλα 30΄για να παραμείνει, τι άλλο; Γάλα, αφού έλειπε το ανθό-

Το γλυκό βύσσινο πήρε τη θέση των κόκκινων φρούτων αλλά είχαμε το ζελέ, και το μπολ!

Λεπτομέρειες που αναδεικνύουν τη συνταγή

Τα μπισκότα

Η πλέον αγαπημένη μου συνταγή για τράιφλ, όπως είδες, φτιάχνεται με τα πιο φανταστικά μπισκότα μοιάζουν πολύ με σαβαγιάρ, ειδικά στην υφή.

Πρόκειται για τα Snickerdoodle Cookies, που χαλάλι η ζάχαρη αφού Χριστούγεννα!

Συνήθως έχουν μια επικάλυψη από ζάχαρη και κανέλα, όμως όπως είδες τους πρόσθεσα τζίντζερ σε σκόνη για να μου ταιριάξουν ακόμη περισσότερο με τα υπόλοιπα συστατικά του trifle.

Στις συνταγές για μπισκότα ο αναδευτήρας Κ στην κουζινομηχανή της KENWOOD είναι ό,τι ακριβώς χρειάζομαι για να αφρατέψω το βούτυρο.

Ακόμη και αν δεν έχω προλάβει να το μαλακώσω σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, η δουλειά γίνεται εξαιρετικά, χάρη στον αναδευτήρας Κ.

Κατόπιν δίνει ιδανικά κρεμώδη υφή στο μείγμα βούτυρο-ζάχαρη-αυγά και ολοκληρώνει με σωστό τρόπο τη ζύμη αφού προσθέσω το αλεύρι.

Τί προσέχουμε στη ζύμη για μπισκότα:

  • Το κρεμόριο, βασικό συστατικό που θα δώσει στα μπισκότα μια ιδιαίτερη οξύτητα-χαρακτηριστική γεύση και θα υπέροχο αφράτο όγκο, που τα κάνει να θυμίζουν σαβαγιάρ
  • Να αφρατέψουμε τέλεια το βούτυρο
  • Να μην παραλείψουμε να βάλουμε τη ζύμη 30’ στο ψυγείο, θα βοηθήσει να μην απλώσουν τα μπισκότα
  • Να αφήσουμε χώρο μεταξύ τους όταν τα ψήνουμε γιατί φουσκώνουν αρκετά
  • Τέλος, τόσο η σωστή προθέρμανση του φούρνου και ο χρόνος ψησίματος.
  • 12’ για την πρώτη δόση και κατόπιν επειδή ο φούρνος θα είναι πιο ζεστός κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 170ο C.
  • Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν για λίγα λεπτά ώστε να σταθεροποιηθούν αλλιώς θα μας σπάσουν

Η εύκολη μους λευκής σοκολάτας

Η λευκή σοκολάτα είναι η καλύτερη επιλογή για να εμπλουτίσουμε την απλή σαντιγί.

Για να φτιάξω την εύκολη μους λευκής σοκολάτας, ξεκινώ λιώνοντας τη λευκή σοκολάτα και την αφήνω να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Επίσης, αφήνω την κρέμα γάλακτος εκτός ψυγείου για 30’, μην ανησυχείς η σαντιγί θα γίνει σωστή!

Διαφορετικά, στην κρύα σαντιγί η σοκολάτα θα παγώσει και με αποτέλεσμα να γίνει πάλι σοκολάτα σε κομματάκια.

Χρησιμοποιώ κρέμα γάλακτος με μειωμένα λιπαρά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και φυτική αν το προτιμάς.

Για να την ετοιμάσω χρησιμοποιώ το χτυπητήρι στην κουζινομηχανή Titanium Chef Baker της KENWOOD.

Ο τρόπος ανάδευσης είναι μοναδικός και αυτό το βλέπουμε στο αποτέλεσμα, πραγματικά αέρινη σαντιγί!

Στη συνέχεια ενσωματώνω με τον αναδευτήρα Flexi τη λιωμένη σοκολάτα, δεν συνεχίζω  με το χτυπητήρι γιατί θέλω μια την απαλή κίνηση ενσωμάτωσης.

Αλλιώς η σαντιγί θα καταλήξει σε να μοιάζει σα βούτυρο.

Η σύνθεση του τράιφλ -trifle

Η επιλογή μου είναι αντί για ζελέ να χρησιμοποιώ μαρμελάδα.

Επιλέγω με κόκκινα φρούτα και χωρίς πρόσθετη ζάχαρη, από γλυκύτητα είμαστε ήδη καλά, τώρα πάμε για την ισορροπία!

Σε μεγάλο μπολ κάνω στρώσεις, ξεκινώ από τη μαρμελάδα για να στηρίξω κυκλικά τα μπισκότα, συνεχίζω με τη μους λευκής σοκολάτας και λίγα σπασμένα μπισκότα.

Κάνουμε για όσες στρώσεις θέλουμε, απλά δίνουμε βάση στο να έχουμε ισορροπημένη αναλογία των υλικών.

Τέλος κόκκινα φρούτα, προτιμώ φρέσκα, η ξινή γεύση και η φρεσκάδα θα απογειώσουν το τράιφλ.

Και βέβαια δε μπορώ να μην εμπλουτίσω με λίγους μπεζέδες, είναι τραγανοί, δίνουν όγκο και «ομορφιά» στο τελικό αποτέλεσμα.

Πάγωσε γιορτινό τράιφλ και σέρβιρέ το με ένα ροζέ αφρώδες κρασί που μπορείς να εμπλουτίσεις με σμέουρα και δενδρολίβανο.

Οι συνταγές τύπου trifle είναι οι αγαπημένες μου, πάρε τη συνταγή και δημιούργησε τον δικό σου συνδυασμό.

Ξέχασα να σου πω ότι στη συνταγή έχω διπλή δόση για τα μπισκότα γιατί τα μισά θα «φύγουν» στο «Να πάρω ένα μπισκότο;..»

Το χριστουγεννιάτικο τράιφλ με μπισκότα, εύκολη μους λευκής σοκολάτας και κόκκινα φρούτα, είναι στ’ αλήθεια ό,τι πιο wow και yummy θα φτιάξεις σε εύκολο γλυκό αυτές τις γιορτές!

Τέλος εδώ μπορείς να δεις και άλλες χριστουγεννιάτικες συνταγές που έχουμε φτιάξει με την KENWOOD και αξίζει να βάλεις στο γιορτινό σου τραπέζι!


Εύα

Ποσότητα / Μερίδες: 8
Χρόνος Προετοιμασίας45 minutes
Χρόνος Μαγειρέματος12 minutes
Είδος ΓεύματοςΕπιδόρπιο
KeywordΧριστούγεννα

Γιορτινό τράιφλ με μπισκότα, εύκολη μους λευκής σοκολάτας & κόκκινα φρούτα

Εκτυπώση Συνταγής
Μια ανάσα πριν την πιο γιορτινή εποχή του χρόνου, «έρχομαι» με απίστευτα εύκολη συνταγή για trifle με μπισκότα, εύκολη μους λευκής σοκολάτας και κόκκινα φρούτα! Και είναι στ’ αλήθεια ό,τι πιο wow και yummy θα φτιάξεις σε εύκολο γλυκό αυτές τις γιορτές!

Υλικά

Για τα μπισκότα
  • 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 220 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 240 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 2 αυγά, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 1 ½ κ.γ. κρεμόριο
  • 1 κ.γ. κ.γ. baking powder
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ¼ κ.γ. αλάτι
Για την επικάλυψη των μπισκότων
  • 80 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • κ.γ. κ.γ. τζίντζερ, σκόνη
  • ½ κ.γ. κανέλα, σκόνη
Για την εύκολη μους
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. λιωμένη λευκή κουβερτούρα
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
Επιπλέον χρειαζόμαστε
  • 250 γρ. μαρμελάδα με κόκκινα φρούτα
  • Φρέσκα κόκκινα φρούτα
  • Ζάχαρη άχνη
  • Μπεζέδες, προαιρετικά

Διαδικασία

  • Στο βοηθητικό κάδο ζυγίζουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε εκτός ψυγείου.
Τα μπισκότα
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C.
  • Με τον αναδευτήρα Κ αφρατεύουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1’.
  • Προσθέτουμε τα αυγά και μόλις ενσωματωθούν στο μείγμα, συνεχίζουμε με το κρεμόριο, το baking powder, το αλεύρι και το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Αφήνουμε τη ζύμη για 30’ στο ψυγείο και ανακατεύουμε τα 80 γρ. της ζάχαρης, το τζίντζερ και την κανέλα.
  • Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια 20 γρ. τα ρολάρουμε στην αρωματισμένη ζάχαρη και τα τοποθετούμε σε δίσκο ψησίματος που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε για 12’ στους 175ο C και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Η μους λευκής σοκολάτας
  • Με το χτυπητήρι χτυπάμε τη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
  • Τοποθετούμε τον αναδευτήρα Flexi προσθέτουμε τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα, η οποία θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, και το εκχύλισμα βανίλιας.
Η σύνθεση του τράιφλ
  • Σε μεγάλο και βαθύ μπολ βάζουμε 4-5 κ.σ. μαρμελάδα και λευκή μους, τοποθετούμε τα μπισκότα κυκλικά στα τοιχώματα και σπάμε 3-4 μπισκότα μέσα.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
  • Τέλος προσθέτουμε τους μπεζέδες, αν τους χρησιμοποιούμε, τα κόκκινα φρούτα και αχνίζουμε.
  • Παγώνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1-2 ώρες και σερβίρουμε.

Σημειώσεις για τη συνταγή

- Τα μπισκότα θυμίζουν σαβαγιάρ και μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε ανάλογα
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εκτός από λευκή σοκολάτα, μαύρη κουβερτούρα
- Μπορούμε να φτιάξουμε το trifle με διάφορους συνδυασμούς όπως μπανάνα και καραμέλα

Χριστουγεννιάτικο trifle τράιφλ με μπισκότα εύκολες συνταγές

 

Χριστουγεννιάτικα γλυκά, τράιφλ_trifle συνταγές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ψήφοι Συνταγής




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close