1200γρ.μοσχαράκι κατάλληλο για σούπα, οσομπούκο, ποντίκι, ελιά ,κότσι
2μέτρια λευκά, ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε τέταρτα
1 μικρήσκελίδα σκόρδο , ελαφρώς πατημένη
2μεγάλακαρότα, κομμένα στη μέση
2-3κλωναράκια σέλινο, με τα κοτσάνια και τα φύλλα τους
4μικρές πατάτες, ολόκληρες ή κομμένες στη μέση
40 γρ.ελαιόλαδο
⅓κ.γ. θρούμπι , αποξηραμένο
2 κόκκουςμπαχάρι
1φύλλο δάφνης
⅓κ.γ. λευκό πιπέρι, προαιρετικά
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια στενή κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε το μοσχάρι και καλύπτουμε με κρύο νερό, περίπου1½ λίτρα.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά και ξαφρίζουμε πολύ καλά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, το θρούμπι, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι.
Σιγοβράζουμε το κρέας μέχρι να μαλακώσει για περίπου 1 ώρα και 30'. Ελέγχουμε αν το κρέας είναι τρυφερό και μαγειρεμένο.
Προσθέτουμε τα λαχανικά, το ελαιόλαδο, το λευκό πιπέρι, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 30' περίπου και αποσύρουμε.
Σερβίρουμε το βραστό με λεμόνι και αρκετό μαύρο πιπέρι!
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
- Αν η σούπα προορίζεται για μωρά/παιδιά από τα μπαχαρικά κρατάμε μόνο όσο επιτρέπεται να φάει το παιδί μας - Διαβάστε αναλυτικά στο ποστ πώς θα επιλέξετε το σωστό κομμάτι για τη σούπα και για τον χρόνο μαγειρέματος- Το βραστό μπορεί να φτιαχτεί και με γίδα