Ζεστή,θρεπτική και πεντανόστιμη!
Η σούπα μοσχάρι βραστό είναι ένα από τα must του χειμώνα!
Σούπα Μοσχάρι Βραστό Recipe

By 20 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (6 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 1 hr 40 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 50 mins
Ζεστή,θρεπτική και πεντανόστιμη! Η σούπα μοσχάρι βραστό είναι ένα από τα …
Υλικά
- 1500 gr. μοσχαράκι σπάλα,ποντίκι,λάπα,κότσι
- 10-12 κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 2 καρότα
- 8-10 μικρές πατάτες
- 1 πράσο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
- 1 κλωναράκι Θυμάρι
- 1500 ml. ζωμό βοδινού
- 1 φλούδα λεμονιού
- Ελαιόλαδο
- Φρεσκοττριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Οδηγίες
- Πλένουμε το μοσχάρι,το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Το βάζουμε σε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε νερό περίπου1½ λίτρα.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά το μοσχάρι και ξαφρίζουμε. - Μόλις βράσει το κρέας, προσθέτουμε τον ζωμό βοδινού, την δάφνη, το δενδρολίβανο,την φλούδα του λεμονιού, το θυμάρι, τα κρεμμύδάκια και τις πατάτες.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σιγοβράζουμε. - Περίπου 15 λεπτά πριν κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε τα καρότα και το πράσο.
Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης,το δενδρολίβανο και την φλούδα του λεμονιού.
Σερβίρεται ζεστή με αρκετό λεμόνι!
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο