Καλαμάρια γεμιστά με ρύζι κουνουπιδιού, πιπεριές Φλωρίνης και μυρωδικά
Η συνταγή για καλαμάρια γεμιστά με ρύζι κουνουπιδιού, πιπεριές Φλωρίνης, λιαστή ντομάτα και μυρωδικά είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου και καλύτερες συνταγές για καλαμαράκια που έφτιαξα ποτέ, το εννοώ απόλυτα!
Στον πολυκόφτη κόβουμε το κουνουπίδι σε μέγεθος ρυζιού.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε τα καλαμάρια και τα αραδιάζουμε, το ένα δίπλα στο άλλο, σε ένα ταψί.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό, το κρασί, το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκαλιού και περιχύνουμε τα καλαμάρια.
Προσθέτουμε τις φέτες του λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση.
Φουρνίζουμε τα καλαμάρια, σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200℃ και ψήνουμε για 25-30’.
Σερβίρουμε τα καλαμάρια με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
- Αν χρησιμοποιούμε θράψαλα υπολογίζουμε και αν χρειάζεται φτιάχνουμε μεγαλύτερη ποσότητα γέμισης- Εμπλουτίζουμε τη γέμιση με ντομάτα και άλλα λαχανικά όπως το καρότο, σελινόριζα, φοινόκιο, κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη- Το κρασί μπορούμε να το παραλείψουμε και προσθέτουμε στη θέση του νερό και χυμό από μισό λεμόνι