Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Λεμονόπιτα-Σιροπιαστό κέικ λεμόνι
Αφράτο και δροσερό σιροπιαστό κέικ που σε κάθε μπουκιά πλημμυρίζει τον ουρανίσκο με τη φρεσκάδα του λεμονιού, αυτή η λεμονόπιτα με παγωτό είναι ονειρική!
PIN RECIPE
ΑΠΟΣΤΟΛΗ EMAIL
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
10
minutes
mins
45
minutes
mins
ΕΙΔΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
Επιδόρπιο
ΜΕΡΙΔΕΣ
6
ΥΛΙΚΑ
Για το κέικ λεμόνι
3
αυγά
,
σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
200
γρ.
γρ. γιαούρτι στραγγιστό
,
σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
160
γρ.
ζάχαρη
220
γρ.
αλεύρι γ.ο.χ.
1 ½
κ.γ.
baking powder
2
κ.σ.
ξύσμα από ακέρωτα λεμόνια
20
γρ.
χυμό λεμόνι
60ml
φυτικό λάδι
,
ελαφρύ ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας κ.α.
1
κάψουλα
βανιλλίνη
¼
κ.γ. αλάτι
Για το σιρόπι
250
ζάχαρη
350
νερό
1
λεμόνι
,
κομμένο σε φέτες
Για το σερβίρισμα
Παγωτό καϊμάκι
Φιστίκι
,
τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το κέικ λεμόνι
Στον κάδο του μίξερ αφρατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη, τη βανιλλίνη και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το φυτικό λάδι, το αλάτι και το baking powder.
Τα προσθέτουμε στο μείγμα εναλλάξ μαζί με το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσθέτοντας στο τέλος χυμό λεμονιού.
Μεταφέρουμε σε αντικολλητική στρογγυλή φόρμα ή ταψί και ψήνουμε για 45’ στους 180ο C στο αερόθερμο.
Το σιρόπι
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τις φέτες του λεμονιού, το νερό και τη ζάχαρη, βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5’, αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Σιροπιάζουμε τη ζεστή λεμονόπιτα κουταλιά-κουταλιά και αφού πέσει η θερμοκρασία την τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
Σερβίρουμε με παγωτό καϊμάκι και τριμμένο φιστίκι.