Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Μανιάτικη σαλάτα με πατάτες, πορτοκάλι, αυγά και ελιές
Μανιάτικη σαλάτα με πατάτες, πορτοκάλι, αυγά και ελιές, η παραδοσιακή σαλάτα από τη Μεσσηνία που σίγουρα θα εκπλήξει τους ουρανίσκους των καλεσμένων μας!
PIN RECIPE
ΑΠΟΣΤΟΛΗ EMAIL
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
15
minutes
mins
40
minutes
mins
ΕΙΔΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
Σαλάτα
ΜΕΡΙΔΕΣ
6
ΥΛΙΚΑ
500
gr.
βρασμένες πατάτες
,
μέτρια κομμένες
2-3
σφιχτά αυγά
,
κομμένα σε τέταρτα
12
καλαματιανές ελιές
2
πορτοκάλια
3
φρέσκα κρεμμυδάκια
,
ψιλοκομμένα
2
κ.σ.
βαλσαμικό ξύδι
40
ml
ελαιόλαδο
1
κ.γ.
φρέσκο θυμάρι
¼
αποξηραμένο δυόσμο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τα πορτοκάλια σε φιλέτα, αφαιρώντας τη λευκή μεμβράνη τους.
Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τις πατάτες, προσθέτουμε τις ελιές, τα κρεμμυδάκια, το ξύδι, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος προσθέτουμε στη σαλάτα τα αυγά και τα πορτοκάλια, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
- Στη σαλάτα ταιριάζει εξίσου καλά και ο δυόσμος