Βράζουμε τις αγκινάρες για 40 λεπτά και τις κόβουμε κάθετα στη μέση.
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη μέντα, το μαϊντανό, το ξύσμα, το σέλερι, το σκόρδο, το πιπέρι, περιχύνουμε τις ζεστές αγκινάρες και μαρινάρουμε τις αγκινάρες για 3-4 ώρες.
Η σαλάτα
Σε μια πιατέλα απλώνουμε τα φύλλα του μαρουλιού, επάνω ακουμπάμε τις αγκινάρες, προσθέτουμε το λαδοτύρι, τα αυγά, περιχύνουμε με την μαρινάδα και σερβίρουμε.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα τυριά, εκτός από το λαδοτύρι, όπως γραβιέρα και πεκορίνο