Ιδιαίτερη, ανοιξιάτικη σαλάτα με τρυφερές μαριναρισμένες αγκινάρες, λαδοτύρι και μυρωδικά!
Αν αναζητάς ξεχωριστούς συνδυασμούς γεύσεων που θα κερδίσουν τις εντυπώσεις στο γιορτινό τραπέζι, μόλις βρήκες την ιδανική σαλάτα!
Ποσότητα / Μερίδες: 6
Σαλάτα με αγκινάρες, λαδοτύρι και μυρωδικά
Εκτυπώση ΣυνταγήςΑνοιξιάτικη ιδιαίτερη και πεντανόστιμη σαλάτα με τρυφερές μαριναρισμένες αγκινάρες, λαδοτύρι και μυρωδικά!
Υλικά
Για τις αγκινάρες
- 4 αγκινάρες , καθαρισμένες
- 2 κ.σ. δυόσμο ή μέντα, ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. σέλερι, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 100 ml ελαιόλαδο
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Για τη σαλάτα
- 6 φύλλα μαρουλιού
- 100 γρ. λαδοτύρι, σε λεπτές φλύδες
- 2 αυγά, κομμένα σε τέταρτα
- 1 λεμόνι
Διαδικασία
Το μαρινάρισμα
- Βράζουμε τις αγκινάρες για 40 λεπτά και τις κόβουμε κάθετα στη μέση.
- Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τη μέντα, το μαϊντανό, το ξύσμα, το σέλερι, το σκόρδο, το πιπέρι, περιχύνουμε τις ζεστές αγκινάρες και μαρινάρουμε τις αγκινάρες για 3-4 ώρες.
Η σαλάτα
- Σε μια πιατέλα απλώνουμε τα φύλλα του μαρουλιού, επάνω ακουμπάμε τις αγκινάρες, προσθέτουμε το λαδοτύρι, τα αυγά, περιχύνουμε με την μαρινάδα και σερβίρουμε.
Σημειώσεις για τη συνταγή
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλα τυριά, εκτός από το λαδοτύρι, όπως γραβιέρα και πεκορίνο