Σε ένα μπολ βάζουμε το ζεστό νερό και μέσα διαλύουμε τη μαγιά, 1 κ.σ. από τη ζάχαρη, 2 κ.σ. από το αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό σημείο για 15’.
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα από αλεύρι και ζάχαρη, τη μαστίχα, το αλάτι και βούτυρο, τα τρίβουμε με τις παλάμες μας μέχρι να πάρουμε ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
Προσθέτουμε το προζύμι, το ανθόνερο και ζυμώνουμε ώστε να έχουμε μια ζύμη σφιχτή.
Καλύπτουμε το μπολ με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό σημείο για 2 ώρες.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρότερα ζυμάρια των 30 γρ. και πλάθουμε στρογγυλά κουλούρια.
Τα αραδιάζουμε σε ταψί, όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, και τα αφήνουμε 10’ σε ζεστό σημείο.
Ψήνουμε τα κουλούρια 180ο C για 20-22’ στις αντιστάσεις.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα ραντίζουμε με ανθόνερο, τα πασπαλίζουμε με άχνη και φυλάμε τα ζαχαρένα σε σημείο χωρίς υγρασία.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
-Μπορούμε επιπλέον να αρωματίσουμε με ½ κ.γ. μαχλέπι ή ξύσμα λεμονιού