Καλοκαίρι χωρίς μπριαμ και τουρλού δεν γίνεται! Μελωμένα λαχανικά εποχής στην κατσαρόλα, φρέσκια ντομάτα, αν βάλετε, δε, και μια χούφτα φασόλια θα με θυμηθείτε!
Αν χρησιμοποιούμε λευκά φασόλια τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά και τα σουρώνουμε.
Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πατάτες για 2’.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και σοτάρουμε για 2’.
Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα κολοκυθάκια, τα καρότα, τις πιπεριές, τα φασόλια, το σέλινο τα οποία σοτάρουμε για 4-5’.
Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες, τη σάλτσα ντομάτας, 300 γρ. ζεστό νερό, το θυμάρι, τον βασιλικό, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι.
Μαγειρεύουμε το φαγητό για 40’ σε μέτρια-χαμηλή φωτιά και αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον νερό.
Τέλος, 5' πριν αποσύρουμε το τουρλού δυναμώνουμε τη φωτιά να μελώσει.
Σερβίρουμε το τουρλού με φέτα και μπούκοβο.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
- Αν χρησιμοποιούμε λευκά φασόλια φροντίζουμε να τα έχουμε μουλιάσει αποβραδίς ώστε να μαγειρευτούν ευκολότερα - Στο τουρλού χρησιμοποιούμε όποια λαχανικά θέλουμε και διαθέτει το ψυγείο μας