Σήμερα στο τραπέζι κάθονται όσοι αγαπάνε τα μύδια και τα όσπρια, η συνταγή για μύδια μαυρομάτικα φασόλια, λεμόνι και σκόρδο δεν είναι μια συνηθισμένη συνταγή αλλά αν την δοκιμάσεις σου υπόσχομαι πως θα τη φτιάχνεις ξανά και ξανά!
Βράζουμε τα φασόλια για 20' ή μέχρι να μαλακώσουν και τα σουρώνουμε.
Σε μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο την πιπεριά και τα σκόρδα για 1’, προσθέτουμε το κρασί, τη μουστάρδα, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα φασόλια, αλάτι και πιπέρι.
Σε ένα μπολάκι διαλύουμε το αλεύρι στο νερό, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τα μύδια και κλείνουμε το καπάκι.
Μαγειρεύουμε για 2’, προσθέτουμε τον χυμό από 1-2 λεμόνια, τον άνηθο και τον μάραθο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
Σερβίρουμε αμέσως με επιπλέον λεμόνι.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
- Την ίδια συνταγή μπορούμε να την δοκιμάσουμε με σουπιές, τις οποίες μαγειρεύουμε ως συνήθως μέχρι να μαλακώσουν και κατόπιν ακολουθούμε τα βήματα της συνταγής- Αν θέλουμε να φτιάξουμε μύδια αχνιστά απλά αφαιρούμε τα φασόλια