Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Φακές με γαρίδες, πιπεριές και μείγμα μπαχαρικών cajun
Οι φακές "παίζουν" δυνατά και το καλοκαίρι, ειδικά σε δροσερές σαλάτες ή μαγειρεμένες με διαφορετικό τρόπο όπως η συνταγή με γαρίδες, πιπεριές και το μείγμα μπαχαρικών cajun!
PIN RECIPE
ΑΠΟΣΤΟΛΗ EMAIL
30
minutes
mins
ΕΙΔΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
Κυρίως Πιατό
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΥΛΙΚΑ
Για το μείγμα cajun
1
κ.γ. αποξηραμένο κρεμμύδι
1 ¾
κ.γ. αποξηραμένη σκόνη σκόρδου
1
κ.γ. ρίγανη
1 ½
κ.γ. θυμάρι
1
κ.γ. καπνιστή πάπρικα
¾
κ.γ. μπούκοβο
1
κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 ½
κ.γ. αλάτι
,
επιλέγω ανθό αλατιού
1
κ.γ. φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
Για τις φακές με γαρίδες
200
γρ. καφέ φακές
16
γαρίδες
,
καθαρισμένες
1
κρεμμύδι
,
ψιλοκομμένο
2
σκελίδες σκόρδο
,
ψιλοκομμένες
1
στικ σέλερι
,
ψιλοκομμένο
2
πιπεριές Φλωρίνης
,
κομμένες σε μέτρια κυβάκια
1
πορτοκαλί πιπεριά
,
κομμένη σε μέτρια κυβάκια
200
γρ. σάλτσα ντομάτας
150
γρ. ζωμό κοτόπουλο
2
κ.σ. Worcestershire sauce
1
κ.γ. κόρν φλάουρ
2
δαφνόφυλλα
30
ml
ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά τις φακές με τα δαφνόφυλλα μέχρι να μαλακώσουν αλλά να παραμείνουν σπυρωτές.
Ταυτόχρονα, σε ευρύχωρο τηγάνι σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τις πιπεριές για 8’ σε μέτρια χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλερι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3’ ακόμη.
Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, όσο μείγμα μπαχαρικών cajun θέλουμε, τη Worcestershire sauce
αλάτι και πιπέρι.
Σουρώνουμε τις φακές και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Στον ζωμό διαλύουμε το κόρν φλάουρ, τα προσθέτουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5-8’.
Τέλος προσθέτουμε τις γαρίδες, μαγειρεύουμε 4-5’ ακόμη και αποσύρουμε.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και μοσχολέμονο.