Πλένουμε, αφαιρούμε τα κοτσάνια από κάθε σύκο και τα κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια.
Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρμελάδα σύκο και σιγοβράζουμε για περίπου μια ώρα ή μέχρι να δέσει, ελέγχοντας τακτικά τα υγρά της ώστε να μη κολλήσει.
Όταν η μαρμελάδα πήξει και “στέκεται” όταν περνάμε την κουτάλα ανάμεσά της, είναι έτοιμη, προσθέτουμε λίγες σταγόνες λεμόνι.
Πολτοποιούμε τη μαρμελάδα σύκο ώστε να μην έχει κομμάτια και την αποθηκεύουμε ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα και τα γυρίζουμε ανάποδα.
Μόλις κρυώσει αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια ποικιλία από σύκο θέλουμε ή να τις αναμείξουμε.
Τα σταφύλια πρέπει να είναι γλυκά και ώριμα, και ο χυμός ολόφρεσκος
Μπορούμε να προσθέσουμε στη μαρμελάδα και δαμάσκηνα
Εδώμπορείς να βρεις τον τρόπο που θα αποστειρώσετε τα βάζα
Δείτε εδώ και τον τρόπο που μπορείτε να αποξηράνετε σύκα