Βάζουμε το πλιγούρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε 250ml καυτό νερό και το μουλιάζουμε για 15'.
Κατόπιν στραγγίζουμε το πλιγούρι, αν τυχόν δεν έχει απορροφήσει όλο το νερό.
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, ζυμώνουμε τον κιμά και τον αφήνουμε για 15’ στην άκρη.
Για τα τηγανητά κεφτεδάκια
Πλάθουμε και αλευρώνουμε τους κεφτέδες.
Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί καλά και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια, και από τις δύο πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τους ακουμπάμε μερικά λεπτά σε απορροφητικό χαρτί και τους σερβίρουμε ζεστούς.
Για τα κεφτεδάκια στον φούρνο
Με λαδωμένα χέρια πλάθουμε κεφτέδες και τους ακουμπάμε σε δίσκο ψησίματος που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε τα κεφτεδάκια, σε πολύ καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 200ο C για περίπου 25' και σερβίρουμε.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
- Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ανάμεικτο κιμά, χρησιμοποιούμε μόνο από μοχάρι ή από κοτόπουλο- Μπορούμε να ετοιμάσουμε μια σάλτσα ντομάτας για να συνοδεύσουμε τα κεφτεδάκια- Χρησιμοποιούμε τη συνταγή για να φτιάξουμε ρολό κιμά ή μπιφτέκια-ΕΔΩμπορείτε να δείτε και άλλες συνταγές για κεφτεδάκια