Go Back
Email Link
Print
Recipe Image
Notes
Smaller
Normal
Larger
Σπανάκι με ξινό τραχανά με ντομάτα (σαν σπανακόρυζο)
Σήμερα μοιράζομαι μαζί σου το αγαπημένο φαγητό της κόρης μου μοιάζει σαν σπανακόρυζο αλλά είναι σπανάκι με τραχανά και ντομάτα, απλά θεϊκό!
PIN RECIPE
ΑΠΟΣΤΟΛΗ EMAIL
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ
20
minutes
mins
30
minutes
mins
ΕΙΔΟΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ
Κυρίως Πιατό
ΜΕΡΙΔΕΣ
4
ΥΛΙΚΑ
1000
γρ.
φρέσκο σπανάκι
,
καθαρισμένο, πλυμένο και χοντροκομμένο
1
κρεμμύδι ξερό
,
ψιλοκομμένο
1
πράσο
,
ψιλοκομμένο
3
φρέσκα κρεμμυδάκια
,
ψιλοκομμένα
4
κ.σ.
κ.σ. άνηθο
,
ψιλοκομμένο
3
κ.σ.
κ.σ. μαϊντανό
,
ψιλοκομμένο
80
γρ.
τραχανά ξινό
200
γρ.
νερό
,
ζεστό
60
γρ.
ελαιόλαδο
150
γρ.
σάλτσα ντομάτας
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια βαθιά-πλασοτέ κατσαρόλα ρίχνουμε 2 κ.σ. από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το πράσο για 3’.
Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να «μαραθεί».
Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 10’.
Τέλος προσθέτουμε τον τραχανά, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αναλόγως τα υγρά που έχει βγάλει το σπανάκι προσθέτουμε το νερό.
Μαγειρεύουμε για 10΄ακόμη και αποσύρουμε.
Σερβίρουμε το φαγητό με γιαούρτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
- Μπορούμε να προσθέσουμε χόρτα και μυρωδικά εποχής
- Το φαγητό μπορεί να γίνει και χωρίς ντομάτα, απλά προσθέστε χυμό από 1 λεμόνι μόλις αποσύρετε