Ψιλοκόβουμε το ένα κρεμμύδι και κόβουμε σε φέτες το άλλο.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το μισό από το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε για 2′ τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, αλατίζοντας τα ελαφρά.
Προσθέτουμε τον αρακά, τις πιπεριές και τα καρότα, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 5’.
Προσθέτουμε την ντομάτα, τον τοματοπελτέ, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30’, κατόπιν προσθέτουμε τα τον άνηθο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 30’ ακόμη.
Σερβίρουμε τον αρακά με φρέσκο ψωμί.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
- Μπορούμε να εμπλουτίσουμε με πατάτες ή γλυκοπατάτες - Ανάλογα το πόσο βραστερός είναι ο αρακάς προσθέτουμε όσο νερό και μαγειρεύουμε για όσο χρειαστεί