Λαδερός αρακάς με πιπεριές Φλωρίνης και μπαχαρικά

409

Λαδερός αρακάς με πιπεριές Φλωρίνης και μπαχαρικά, το κλασικό φαγητό της Ελληνική κουζίνα σε μια συνταγή για αρακά που πραγματικά θα λατρέψετε!

Η γιαγιά μου, η Βασιλική, τα πρωινά δούλευε στα χωράφια και το βράδυ ήταν στην κουζίνα της ταβέρνα μας.

Σε όλα της τα κοκκινιστά φαγητά έβαζε τον δικό της μπελτέ, μπαχάρι, κανέλα και μαύρο πιπέρι.

Τα αγαπημένα της φαγητά ήταν τα λαδερά -σπάνια έτρωγε κρέας- και επέμενε να βάζει στις κατσαρόλες της μόνο εποχιακά λαχανικά.

Αυτή με έμαθε το καλοκαίρι να τρώω πεπόνι με φέτα.

Το φθινόπωρο σταφύλι με ψωμί και γραβιέρα ενώ τον χειμώνα πορτοκάλι με ψωμί και φρέσκο κρεμμυδάκι.

Η αγάπη και η επιμονή της για τα ολόφρεσκα καλούδια κάθε εποχής είναι ένα βαθιά ριζωμένα «μέσα» μου, μαζί με τις υπέροχες λαδερές συνταγές της που φτιάχνω με τον τρόπο της μέχρι σήμερα.

Ο λαδερός αρακάς με πιπεριές Φλωρίνης και μπαχαρικά, που έφτιαχνε στον ταβά απλά υπέροχος!

Εδώ μπορείτε να δείτε και άλλες συνταγές για αρακά που αξίζει να δοκιμάσετε!

 

Αρακάς με Πιπεριές Φλωρίνης

Λαδερός αρακάς με πιπεριές Φλωρίνης και μπαχαρικά

Αρακάς με πιπεριές Φλωρίνης και μπαχαρικά, το κλασικό λαδερό φαγητό της Ελληνική κουζίνα. Μια συνταγή για αρακά που πραγματικά θα λατρέψετε!
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 10 mins
ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ 1 hr 10 mins
ΜΕΡΙΔΕΣ 4

ΥΛΙΚΑ
  

  • 500 γρ. αρακά
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2-3 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μέτρια κυβάκια
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 3 κόκκους μπαχάρι
  • 150 γρ. τοματάκια αποφλοιωμένα
  • 1 κ.σ. τοματοπελτέ
  • 300 γρ. ζεστό νερό
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • Μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

  • Ψιλοκόβουμε το ένα κρεμμύδι και κόβουμε σε φέτες το άλλο.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το μισό από το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε για 2′ τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, αλατίζοντας τα ελαφρά.
  • Προσθέτουμε τον αρακά, τις πιπεριές και τα καρότα, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 5’.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα, τον τοματοπελτέ, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 30’, κατόπιν προσθέτουμε τα τον άνηθο, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 30’ ακόμη.
  • Σερβίρουμε τον αρακά με φρέσκο ψωμί.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

- Μπορούμε να εμπλουτίσουμε με πατάτες ή γλυκοπατάτες
- Ανάλογα το πόσο βραστερός είναι ο αρακάς προσθέτουμε όσο νερό και μαγειρεύουμε για όσο χρειαστεί

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Ψήφοι Συνταγής




Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close