Αρακάς με Πιπεριές Φλωρίνης, το κλασικό λαδερό φαγητό της Ελληνική κουζίνας, προσθέστε μερικές πιπεριές και δεν θα το βαρεθείτε ποτέ!
Αρακάς με Πιπεριές Φλωρίνης Recipe

By 18 Ιουλίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4-5 Servings)
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 5 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 60 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 5 mins
Αρακάς με Πιπεριές Φλωρίνης, το κλασικό λαδερό φαγητό της Ελληνική …
Υλικά
- 500 gr. αρακά
- 4 πιπεριές Φλωρίνης
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 4 ντομάτες ώριμες
- 1 καρότο
- ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
- 3-4 κουταλιές της σούπας άνηθο
- 1 ξυλάκι κανέλα
- Ελαιόλαδο
- Φρεσκοττριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
Οδηγίες
- Κόβουμε τις πιπεριές ακι το καρότο σε κύβους και ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.
Σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε το καρότο, τις πιπεριές, τον άνηθο, τέλος τον αρακά και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και την ζάχαρη. - Το ελαιόλαδο,αλάτι,πιπέρι, το ξυλάκι κανέλας και τόσο νερό όσο να σκεπάσει τον αρακά.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να σωθούν τα υγρά και να μείνει το λάδι και η σάλτσα.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυριως Πιατο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Ευκολο