Ένα καλομαγειρεμένο ριζότο πάντα είναι ευπρόσδεκτο σε κάθε τραπέζι, φέτος δοκίμασε αυτή τη συνταγή για ριζότο με κάστανα, απάκι και εστραγκόν θα το λατρέψεις, ειλικρινά!
Στον επεξεργαστή τροφίμων αλέθουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια.
Σε βαθύ και αυρύχωρο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για 3’, προσθέτουμε το σκόρδου και το ρύζι, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 2’ και σβήνουμε με το κρασί.
Ξεκινάμε να προσθέτουμε ζωμό στο ρύζι, σε μικρές ποσότητες κάθε φορά περιμένουμε να “ρουφήξει” τα υγρά το ρύζι και συνεχίζουμε, ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
Όσο μαγειρεύουμε το ριζότο προσθέτουμε αλάτι, τη σκόνη μανιταριών και προς το τέλος τα κάστανα, το θυμάρι και το εστραγκόν
Ταυτόχρονα σοτάρουμε το απάκι σε ζεστό τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα.
Όταν το ριζότο χυλώσει προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και το απάκι, ανακατεύουμε και τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό με ψιλοκομμένο μαϊντανό και επιπλέον παρμεζάνα ή Grana Padano.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
- Εκτός από απάκι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπέικον - Τα κάστανα μπορούν να είναι ψημένα ή βρασμένα- Το ριζότο πρέπει να μην είναι στεγνό όταν έχει μαγειρευτεί