To κοτόπουλο Tikka Masala δεν είναι μια παραδοσιακή συνταγή της Ινδικής Κουζίνας αλλά μια επινόηση του Mr. Ali! Απαραίτητο συστατικό που θα δώσει την τυπική γεύση στο φαγητό είναι ένα μείγμα μπαχαρικών το Garam Masala και μπορείς πανεύκολα να το φτιάξεις στην κουζίνα σου!
Προετοιμάζουμε το κοτόπουλο, το οποίο θα το μαρινάρουμε από 6-8 ώρες.
Σε ένα μπολ πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με τα όλα τα μπαχαρικά, ανακατεύοντας να καλυφθούν όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Τρίβουμε το τζίντζερ και το σκόρδο στον τρίφτη, και τα προσθέτουμε μαζί με τον χυμό λεμονιού.
Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
Κλείνουμε με καπάκι ή μεμβράνη και αποθηκεύουμε το κοτόπουλο στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Τοποθετούμε το κοτόπουλο απλωτό σε δίσκο ψησίματος, που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C και το ψήνουμε για 20’ στους 200ο C στις αντιστάσεις.
Εναλλακτικά το ψήνουμε στο AIR FRYER, το γκριλ ή σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να αποκτήσει βαθύ χρώμα και να ψηθεί.
Η σάλτσα tikka masala
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε βούτυρο και το ελαιόλαδο, σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5' σε μέτρια θερμοκρασία. προσθέτουμε την πιπεριά και το σκόρδο και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για 5΄.
Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, την αμυγδαλόψιχα συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 1’ ακόμη.
Τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες, την ζάχαρη και μαγειρεύουμε τη σάλτσα για 15'.
Αμέσως πολτοποιούμε τη σάλτσα, την επιστρέφουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ψημένο κοτόπουλο και την κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύουμε, μαγειρεύουμε για 5’ακόμη και αποσύρουμε.
Μόλις πέσει η θερμοκρασία, ενσωματώνουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας καλά και πασπαλίζουμε με τα φύλλα κόλιανδρου.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο τίκα μασάλα με ρύζι μπασμάτι και φύλλα από φρέσκο κόλιανδρου.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΕΔΩ θα βρείτε τη συνταγή για να φτιάξετε το μείγμα μπαχαρικών Garam Masala εναλλακτικά μπορείτε να το προμηθευτείτε από μπαχαροπωλεία
Αν θέλετε να αποφύγετε την κρέμα γάλακτος θα μπορείτε να προσθέσετε 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι και 150 γρ. κρέμα καρύδας ή κρέμα μαγειρικής αμυγδάλου