Garam Masala
By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 μικρό βάζο
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 15 mins
Το garam masala είναι ένα μείγμα μπαχαρικών, που χρησιμοποιείται στην Ινδική Κουζίνα ακι σημαίνει "ζεστό μείγμα".
Το μείγμα αυτό, δεν είναι τόσο καυτερό όσο πικάντικο και με μεγάλη ένταση!
Η πιο γνωστή συνταγή είναι το κοτόπουλο garam masala!
Ετοιμάστε λοιπόν το δικό σας garam masala!
Υλικά
- 1 ξυλάκι κανέλας μεγάλο
- κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρφια ή γαρίφαλο σκόνη
- 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο σπόρους
- 2 κουταλιές της σούπας κύμινο σπόρους
- 2 κουταλιές της σούπας κάρδαμο σπόρους
- 2 σπόρους μαύρο πιπέρι σπόρους
- 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- ½ κουταλάκι του γλυκού κρόκο Κοζάνης
- 1 κομμάτι αστεροειδή γλυκάνισο
Οδηγίες
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και προσθθέτουμε το ξύλο κανέλας, τα γαρίφαλα, το κόλιαντρο, το κύμινο, το κάρδαμο, τον αστεροειδή γλυκάνισο και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε για 10 λεπτά μέχρι τα μπαχαρικά να αναδύουν μια γλυκιά καπνιστή μυρωδιά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν καλά τα μπαχαρικά και κατόπιν πολτοποιούμε στο multi ή σε γουδί, μέχρι να γίνουν σκόνη.
Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και το σαφράν. - Φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο και σε δροσερό, ξηρό μέρος.
To Garam Masala διατηρείται για 3 μήνες.