Garam Masala

2.8K

Garam Masala

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 25 Οκτωβρίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 μικρό βάζο
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 15 mins

Το garam masala είναι ένα μείγμα μπαχαρικών, που χρησιμοποιείται στην Ινδική Κουζίνα ακι σημαίνει "ζεστό μείγμα".
Το μείγμα αυτό, δεν είναι τόσο καυτερό όσο πικάντικο και με μεγάλη ένταση!
Η πιο γνωστή συνταγή είναι το κοτόπουλο garam masala!
Ετοιμάστε λοιπόν το δικό σας garam masala!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Βάζουμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το κύμινο, τους μαραθόσπορους και το κάρδαμο και τα αφήνουμε για 3' να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά.
  2. Ανακατεύουμε για 8' μέχρι τα μπαχαρικά να αναδύουν μια γλυκιά καπνιστή μυρωδιά.
  3. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά τα μπαχαρικά και κατόπιν τρίβουμε σε ειδικό τρίφτη, με γουδί ή στο πολυμηχάνημα μέχρι να γίνουν σκόνη.
  4. Φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο και σε δροσερό, ξηρό μέρος.
    To Garam Masala διατηρείται για 2 μήνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close