Garam Masala

By 25 Οκτωβρίου, 2013
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 μικρό βάζο
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 15 mins
Το garam masala είναι ένα μείγμα μπαχαρικών, που χρησιμοποιείται στην Ινδική Κουζίνα ακι σημαίνει "ζεστό μείγμα".
Το μείγμα αυτό, δεν είναι τόσο καυτερό όσο πικάντικο και με μεγάλη ένταση!
Η πιο γνωστή συνταγή είναι το κοτόπουλο garam masala!
Ετοιμάστε λοιπόν το δικό σας garam masala!
Υλικά
- 2 ξυλάκια κανέλας Κευλάνης ανοιγμένα
- 1 κ.γ. μοσχοκάρφια
- 4 κ.σ. κόλιανδρο σπόρους
- 2 κ.σ. κύμινο σπόρους
- 2 κ.σ. κάρδαμο σπόρους
- 1 κ.γ. μαραθόπορους
- 1 κ.σ. μαύρο πιπέρι σπόρους
- 1 μικρό μοσχοκάρυδο σπασμένο
- 2 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
- 4 φύλλα δάφνη
Οδηγίες
- Βάζουμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το κύμινο, τους μαραθόσπορους και το κάρδαμο και τα αφήνουμε για 3' να βγάλουν τα αρώματά τους.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά.
- Ανακατεύουμε για 8' μέχρι τα μπαχαρικά να αναδύουν μια γλυκιά καπνιστή μυρωδιά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν καλά τα μπαχαρικά και κατόπιν τρίβουμε σε ειδικό τρίφτη, με γουδί ή στο πολυμηχάνημα μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο και σε δροσερό, ξηρό μέρος.
To Garam Masala διατηρείται για 2 μήνες.