Αρμενοβίλ , σεμιφρέντο με κροκάν αμυγδάλου και μπεζέδες
Αν υπάρχει μια λέξη να περιγράψει το παγωμένο αρμενοβίλ - armenonville είναι η λέξη "εμβληματικό", αφράτο σεμιφρέντο με κροκάν αμυγδάλου και μπεζέδες που δεν έχει όμοιό του!
550γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε σαντιγί
3κ.σ.σιρόπι ή λικέρ μαρασκίνο
3κ.σ.εκχύλισμα βανίλιας
2κ.γ. μέλι
10μπεζέδες
Για το σερβίρισμα
Λιωμένη κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα καραμελωμένα αμύγδαλα
Αλείφουμε μια επιφάνεια σιλικόνης ή αντικολλητικό ταψί με το λάδι.
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας τα συχνά.
Σε άλλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τη ζάχαρη, σε χαμηλή φωτιά, να γίνει ανοιχτόχρωμη καραμέλα προσθέτουμε τα ζεστά αμύγδαλα.
Πασπαλίζουμε με το αλάτι, ανακατεύουμε προσεκτικά και αποσύρουμε αμέσως.
Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας σιλικόνης απλώνουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα στην επιφάνεια που ετοιμάσαμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει εντελώς, περίπου 2 ώρες.
Κατόπιν σπάμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα και αλέθουμε χωρίς όμως να τα κάνουμε σαν αμυγδαλόψιχα.
Το σεμιφρέντο
Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε τους κρόκους, το εκχύλισμα βανίλιας και την 1 κ.σ. ζάχαρη να χτυπηθούν σε χαμηλή ταχύτητα.
Ταυτόχρονα σένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό να βράσουν σε χαμηλή φωτιά, δεν ανακατεύουμε καθόλου και μόλις λιώσει η ζάχαρη, εντελώς, και αρχίσει να κοχλάζει το σιρόπι αποσύρουμε.
Αμέσως δυναμώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το σιρόπι σε ροή και χτυπάμε το μείγμα για περίπου 5’ ωσότου να γίνει αφράτη υπόλευκη κρέμα.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις τη σαντιγί και τη μισή ποσότητα από τα καραμελωμένα αμύγδαλα.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε τους μισούς μπεζέδες, σπασμένους.
Καλύπτουμε μια μεγάλη φόρμα με μεμβράνη τροφίμων και κάνουμε στρώσεις με την κρέμα, τα καραμελωμένα αμύγδαλα και του μπεζέδες.
Καλύπτουμε με μεμβράνη την επιφάνεια του αρμενοβίλ και καταψύχουμε για 6 ώρες.
Ξεφορμάρουμε το αρμενοβίλ, κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ
- Αναλυτικά tips και λεπτομέρειες για τη συνταγή αρμενοβίλ θα διαβάσεις στο εισαγωγικό κείμενο- Εδώ μπορείς να δεις και άλλες συνταγές για δροσερά γλυκά