Η FUNKY COOK

Η FUNKY COOK

ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ
 

Γειά σου!

Είμαι η Εύα Μονοχάρη και είμαι Food Blogger 🙂

Είχα την τύχη να γεννηθώ και μεγαλώσω στην Λιβαδειά, πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου να τριγυρίζει πάνω από τις κατσαρόλες και την γάστρα της γιαγιάς, να διαβάζει κάθε βιβλίο μαγειρικής, να κάνει ασταμάτητα πειράματα, πειράζοντας την κλασική μαγειρική της μαμάς!

Όχι δεν επηρεάστηκα από την μαμά, που είναι καλονοικοκυρά αλλά από τον μπαμπά που φτιάχνει το τέλειο comfort food, από την μαμά κράτησα την υπομονή «το φαγητό πρέπει να σιγοβράζει» λέει, κράτησα το καταπληκτικό της κοκκινιστό αρνάκι και τα μοναδικά της ντολμαδάκια αυγολέμονο!

Ιδιαίτερα με κέντριζει πάντα η Ελληνική Κουζίνα,

οι παραδοσιακές συνταγές κάθε τόπου, κάθε λαού, τα φρέσκα λαχανικά, τα φρούτα και τα εποχιακά υλικά που είναι πάντα κομμάτι της καθημερινότητας μου, αφού πάντα τα είχαμε σε αφθονία στο περιβόλι μας!

Οι παιδαγωγικές σπουδές ήταν αυτές που με κέρδισαν, χωρίς όμως ποτέ να σταματήσω την ενασχόλησή μου με το φαγητό και την μαγειρική!

Το 2007 δημιούργησα το Funky Cook,

απλά γιατί κάπου ήθελα να συγκεντρώσω τις συνταγές μου, κάπως έτσι το blogging με κέρδισε.

Ξεκίνησα να γνωρίζω τον «μικρόκοσμό» του και να τον κάνω κομμάτι της καθημερινότητάς μου, όπου εμπλουτίζεται συνεχώς αφού διαβάζω, μαθαίνω, σκέφτομαι, εμπνέομαι & πειραματίζομαι στην κουζίνα μου και όλα αυτά τα μοιράζομαι μαζί σας!

Το μαγείρεμα  για εμένα είναι ένας «μικρός κρυμμένος θησαυρός», όσο τον ψάχνω τόσο πιο πολλές εμπειρίες συλλέγω.

Ίσως δεν είναι εμπειρίες ζωής, αλλά σίγουρα είναι αυτό που μας δίνει την ίδια την ζωή, η τροφή.  Η τροφή είναι το σημαντικότερο αγαθό και η προετοιμασία της μια μικρή ιεροτελεστία, αρκούν καλά υλικά, λίγη γνώση & μεράκι!

Από τότε μέχρι και σήμερα μαγειρεύω, διαδικτυακά, όπως θα μαγείρευα για την οικογένειά μου και για τους φίλους μου και αυτό το μοιράζομαι μέσα από πραγματικές, μικρές ιστορίες και φωτογραφίες μαζί σου.

 «Σημασία όμως πάνω απ” όλα έχει το αληθινό φαγητό, η αγάπη και το μοίρασμά τους»

Πέρα από το blogging:
Το 2013 ήρθε η έμπνευση του Food4Good  -τρώμε για καλό σκοπό-  όπου δημιούργησα μια ομάδα δράσης και με «όχημα» το φαγητό προσφέρει βοήθεια σε όσους το έχουν ανάγκη και βραβεύτηκε το 2015 από τα Marie Claire Awards.

Το 2014 συμμετείχα στο TVS της καμπάνια «Ο,τι Αξίζει Αληθινά» για το μέλλι Attiki.

Το 2015 υποδέχτηκα το BBC και την εκπομπή RSVPA broad στο αφιέρωμα τους για την Ελληνική Κουζίνα.

Το 2017 συμμετείχα ανάμεσα σε καταξιωμένους σεφ στο καθημερινό τηλεπαιχνίδι του Alpha tv «Ready Steady Cook» με παρουσιαστή τον Άκη Πετρετζίκη.

Thanks for your attention <3
Εύα