Πασχαλινά Τσουρέκια, Αφράτα και Μυρωδάτα

Μια κλασική συνταγή για Πασχαλινά Τσουρέκια για αφράτα και μυρωδάτα! Στην συνταγή αυτή, η υπομονή έχει σημασία, γι αυτό μην παραλείψετε να αφήσετε την ζύμη να φουσκώσει όλο το βράδυ! Όταν ξεκινήσει το ψήσιμό τους τα αρώματα από την μαστίχα και το μαχλέπι, θα σας συναρπάσουν αυτά τα τσουρέκια, όπως και η μαστιχωτή τους υφή!

Κοσώνα – Λαμπρόψωμο – Λαμπροκουλούρα

Η κοσώνα ή το λαμπρόψωμο ή λαμπροκουλούρα είναι ένα παραδοσιακό είδος γλυκού πασχαλινού ψωμιού, που θα συναντήσουμε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας να μοιράζεται στο γιορτινό τραπέζι μετά την Ανάσταση. Η συνταγή για την λαμπροκουλούρα είναι περίπου σαν του ψωμιού και η προσθήκη των μυρωδικών είναι αυτό που το διαχωρίζει από το κοινό ψωμί και …

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close