Welsh Cawl (Παραδοσιακό Ουαλικό Στιφάδο με Μοσχάρι)

#mywale Project Μόλις λίγες ημέρες μετά τον ερχομό του Σεπτέμβρη και την επιμονή όλων για ατελείωτο ήλιο και θάλασσα, η πρώτη συνταγή που διάλεξα να μοιραστώ μαζί σας μετά το διάλλειμα των διακοπών προφανώς μοιάζει τόσο παράξενη επιλογή. Ίσως είναι κάπως έτσι αν και η σημερινή μουντή, βροχερή ημέρα ήρθε σαν από θαύμα να “δέσει” …

Lemon Curd ή Λεμονόκρεμα

Η Lemon Curd είναι η πιο τρανή απόδειξη οτι το λεμόνι είναι θαυματουργό, με το που ξεκινάς να φτιάχνεις την κρέμα νιώθεις μια ευεξία, ένα “ξύπνημα” από τα έλαια του λεμονιού, όσο δοκιμάζεις άστο “μαγεύεσαι” και αυτό το βάζο δεν θέλεις να αδειάσει ποτέ! Οι χρήσεις της είναι απλά αμέτρητες, βάλτην όπου θες… φαντάσου οι …

Angel Cake, το πιο Ελαφρύ Κέικ

Angel Cake, το πιο Ελαφρύ Κέικ! Είμαστε μόλις μερικά 24ωρα μετά την πιο μεγάλη γιορτή του χρόνου, τα Χριστούγεννα! Έχω την αίσθηση οτι τα Χριστούγεννα “φορτωνόμαστε” τις περισσότερες θερμίδες και το απολαμβάνουμε όσο και να παραπονιόμαστε! Μαζί με τα φωτάκια και τα ξεστολίσματα λοιπόν βάζουμε στόχο να “ξεστολίσουμε” και τον οργανισμό μας με τις περιττές …

Πίτα του Βοσκού – Shepherd’s pie

Η τυπική Βρετανική συνταγή, η πίτα του βοσκού ή Shepherd’s pie μια εύκολη συνταγή και πολύ νόστιμη! Η πίτα αυτή προέρχεται κυρίως από την Βόρεια Αγγλία και Σκωτία, όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός των προβάτων – εξ’ ου και το όνομα. Λέγεται μάλιστα ότι αρχικά φτιαχνόταν από τα περισσεύματα του ψητού αρνιού και των υπολοίπων φαγητών, …

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close