Πίτα του Βοσκού – Shepherd’s pie

4.7K

Η τυπική Βρετανική συνταγή, η πίτα του βοσκού ή Shepherd’s pie μια εύκολη συνταγή και πολύ νόστιμη!
Η πίτα αυτή προέρχεται κυρίως από την Βόρεια Αγγλία και Σκωτία, όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός των προβάτων – εξ’ ου και το όνομα.
Λέγεται μάλιστα ότι αρχικά φτιαχνόταν από τα περισσεύματα του ψητού αρνιού και των υπολοίπων φαγητών, τα οποία κάλυπτα με τον πουρέ, για να είναι “ελκυστικά” στο μάτι!
Η κλασική αυτή πίτα, που φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τις πίτες, όπως εμείς τις γνωρίζουμε είναι πλούσια σε ποικιλία γεύσεων, παραλλαγών και πολύ χορταστική!

Πίτα του Βοσκού - ShepherdΆs pie

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 27 Νοεμβρίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (8 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 1 hr 10 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 30 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 1 hr 40 mins

Η τυπική Βρετανική συνταγή, η πίτα του βοσκού ή Shepherd's pie μια εύκολη …

Υλικά

Οδηγίες

  1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και το σέλινο.
    Κόβουμε τα καρότα σε κύβους και το πράσο σε ροδέλες.
    Σε μια κατσαρόλα βάζουμετο ελαιόλαδο να ζεσταθεί, σωτάρουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σκόρδο.
    Προσθέτουμε τον κιμά και τον τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει ομοιόμορφο καφέ χρώμα και προσθέτουμε την δάφνη και το πιπέρι.
  2. Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύοντας για 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί.
    Προσθέτουμε τον ζωμό, την ζάχαρη, την πάστα τομάτας, την Worcestershire sause, το σέλινο, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
    Προσθέτουμε το πράσο, τον αρακά, το θυμάρι και το δενδρολίβανο.
    Σε χαμηλή φωτιά σιγοβράζουμε για 40 λεπτά.
  3. Σ' αυτό το σημείο βάζουμε και τις πατάτες να βράζουν για να ετοιμάσουμε τον πουρέ.
    Μόλις ο κιμάς μείνει με πολύ λίγα υγρά, προσθέτουμε το καλαμπόκι και το κόρν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό.
    Αγήνουμε να πάρει μια βράση και να δέσει η σάλτσα και αποσύρουμε.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C Κελσίου.
    Λιώνουμε τις πατάτες καυτές και προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα, αλάτι, μοσχοκάρυδο και την Worcestershire sause.
    Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε τον κιμά και τον στρώνουμε ομοιόμορφα.
  5. Καλύπτουμε ομοιόμορφα με τον πουρέ, πολύ καλά, όλη την επιφάνεια.
    Πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα.
    Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε περίπου για 35 λεπτά στους 180°C Κελσίου.
  6. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει για 15 λεπτά και σερβίρουμε!



Join the Conversation

  1. Θα ήθελα να δοκιμάσω τη συνταγή αλλα έχω μια γρήγορη ερώτηση: Στα υλικά της συνταγής αναφέρεις “3-4 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι” και παρακάτω “200 ml. καλαμπόκι”. 200ml καλαμπόκι;; Μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος; Ευχαριστω εκ των προτερων!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close