Σπιτικό Γιαούρτι, Πανεύκολα

Σπιτικό Γιαούρτι, Πανεύκολα! Το γάλα αλλά και το γιαούρτι που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι πλήρες, ολόπαχα δηλαδή, διαφορετικά το αποτέλεσμα δεν θα είναι επιθυμητό και το γιαούρτι δεν θα αποκτήσει πλούσια κρεμώδη μορφή αλλά θα γίνει “νερουλό και αραιό”. Επειδή όμως φτιάχνουμε σπιτικό, αγνό γιαούρτι, καλό είναι να το φτιάξουμε πλήρες!  

Κέικ Σαλονίκ (Κέικ Κανέλας)

Κέικ Σαλονίκ (Κέικ Κανέλας) Ξεφυλλίζοντας έναν παλιό, πολύ παλιό βιβλίο μαγειρικής με συνταγές του μοναδικού Νίκου Τσελεμεντέ, ανακάλυψα το κέικ Σαλονίκ, διαπίστωσα ότι δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα κέικ κανέλας με ένα “περίεργο” όνομα Σαλονίκ. Δεν γνωρίζω τι εμπνέυστηκε ο Τσελεμεντές όταν του έδωσε αυτό το όνομα, μέσα από μια μικρή έρευνα δεν βρήκα …

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close