Πασχαλινή Γλυκιά Τυρόπιτα

Η τυρόπιτα δεν μπορεί λείπει από το Πασχαλινο τραπέζι εξάλλου ένα κομμάτι, θα το πάρουν όλοι! Η γλυκιά τυρόπιτα είναι μια ξακουστή και αγαπημένη τυρόπιτα με διαφορετικές ονομασίες και τυριά ανά τόπο, ειδικά στα νησιά είναι από τις αγαπημένες! Θα χρειαστείτε τυρί πέτρωμα από την Τήνο ή έστω ένα ωραίο ανθότυρο ή μυζήθρα,  ανοίξτε 2 …

Πασχαλινά Κουλουράκια με Λικέρ Μαστίχα

Τα μοναδικά κουλουράκια που έχω αγαπήσει είναι της γιαγιάς Ευτυχίας, καλονοικοκυρά από τις παλιές,  όπου κάθε Πασχαλιά έρχεται με μια ντάνα κουλουράκια. Αυτό που λατρεύω είναι οτι κάθε φορά περιμένει την επιβεβαίωση ενώ ξέρει πόσο πετυχημένα είναι τα κουλουράκια της, αφού έχουν ήδη εξαφανιστεί τα μισά, υπερήφανη εμφανίζει μέχρι την Τρίτη του Πάσχα κουλουράκια “ρεζέρβα” …

Lemon Curd ή Λεμονόκρεμα

Η Lemon Curd είναι η πιο τρανή απόδειξη οτι το λεμόνι είναι θαυματουργό, με το που ξεκινάς να φτιάχνεις την κρέμα νιώθεις μια ευεξία, ένα “ξύπνημα” από τα έλαια του λεμονιού, όσο δοκιμάζεις άστο “μαγεύεσαι” και αυτό το βάζο δεν θέλεις να αδειάσει ποτέ! Οι χρήσεις της είναι απλά αμέτρητες, βάλτην όπου θες… φαντάσου οι …

Ραδίκια με Γιαούρτι και Φέτα

Τα ραδίκια και τα άλλα χόρτα εποχής είναι από τα ωραιότερα υλικά που μπορείς να αξιοποιήσεις με κάθε τρόπο! Αν σου αρέσουν τα εύκολα και λίγο διαφορετικά, τα ραδίκια με γιαούρτι και φέτα δοκίμασέ τα σε κάθε ευκαιρία που βρεις χόρτα εποχής!

Τέλεια Λαζάνια Φούρνου

Μπορεί η πιο απλή και εύκολη συνταγή για λαζάνια φούρνου να είναι και η νοστιμότερη;<br> Και φυσικά μπορεί! Η σάλτσα δίνει αξεπέραστη γεύση, μην παραλείψετε τον βασιλικό που κάνει όλη την διαφορά, χρησιμοποιείστε φρέσκο ή αποξηραμένο! Η μοτσαρέλα, δοκιμασμένα, θα δώσει το ωραίο αποτέλεσμα που επιθυμείτε και είναι ο ιδανικός συνδιασμός με βάση τα υπόλοιπα …

Βασιλόπιτα Τσουρέκι

Εκπληκτική, αφράτη και αρωματική βασιλόπιτα τσουρέκι για να υποδεχτείτε όλο γλύκα την νέα χρονιά! Υλικά Για το Προζύμι     125 αλεύρι Robin Hood 40 gr. μαγιά νωπή ή 8 gr. μαγιά σκόνη 150 ml. χλιαρό νερό ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη Για τη ζύμη 500 gr. αλεύρι Robin Hood 175 gr. ζάχαρη 2 μεγάλα αυγά …

Pandolce Genovese, Χριστουγεννιάτικο Ιταλικό Ψωμί

Το Pandolce είναι ένα παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο ψωμί της Γένοβας, κάτι σαν το Ελληνικό Χριστόψωμο! Το έφτιαχναν τα Χριστούγεννα οι Ιταλίδες νοικοκυρές και το πρώτο κομμάτι όταν το έκοβαν το κρατούσαν για να το προσφέρουν στον πρώτο “ζητιάνο” που θα χτυπούσε την πόρτα! Δοκιμάστε το, η γεύση του είναι υπέροχη!

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close