Πουτίγκα με Κρέμα Βανίλιας

714

Πουτίγκα με Κρέμα Βανίλιας

By ΕΥΑ ΜΟΝΟΧΑΡΗ Published: 25 Οκτωβρίου, 2013

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 10-12 Servings
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 7 hrs 0 min
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 40 mins
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 7 hrs 40 mins

Η πουτίγκα φτιάχνεται με διάφορα υλικά και είναι ιδιαίτερα αγαπητή στη Στερεά Ελλάδα!
¶λλοτε με μπαγιάτικο ψωμί ή τσουρέκι, με κέικ σιροπιαστό ή το γνωστό γλυκό μελαχρινή και συνήθως περιέχει καρύδια ή σταφίδες.
Εδώ έχουμε μία μικρή παραλλαγή της πουτίγκας με κόντιτα, τα οποία δίνουν υπέροχη γεύση αλλά και άρωμα στο ζουμερό παντεσπάνι αλλά μια κρέμα απλή, ελαφριά και μυρωδάτη!
Όπως και να την φτιάξετε η πουτίγκα αρέσει σε όλους και είναι, σχετικά, ένα εύκολο γλυκό!

Υλικά

Οδηγίες

  1. Tο παντεσπάνι
    Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για τουλάχιστον 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν και να πάρουν κρεμώδη μορφή.
  2. Ενσωματώνουμε με σπάτουλα την φρυγανιά, τις βανίλες, το baking powder και την κανέλα, αφού πρώτα τα έχουμε ανακατέψουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε τα κόντιτα, τα οποία αναμειγνύουμε με το αλεύρι.
  3. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο, λιωμένο αλλά σε χλιαρή θερμοκρασία και ανακατεύουμε το μείγμα.
    Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί ή πυρέξ μετρίου μεγέθους.
    Ψνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C Κελσίου για 40 λεπτά.
    Αφήνουμε το παντεσπάνι να κρυώσει καλά.
  4. Tο σιρόπι
    Βράζουμε όλα τα υλικά, για το σιρόπι για 5 λεπτά.
    Σιροπιάζουμε κουταλιά κουταλιά το γλυκό.
    Αφήνουμε 2 ώρες να απορροφηθεί το σιρόπι.
  5. H κρέμα
    Κρατάμε τα 250 ml. άπό το γάλα και βάζουμε το υπόλοιπο σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί.
    Στο γάλα που κρατήσαμε προσθέτουμε το αλεύρι και το κόρν φλάουρ, αφού ανακατέψουμε πολύ καλά, προσθέτουμε το μείγμα στο γάλα.
    Προσθέτουμε την ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα.
  6. Χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει.
  7. Η κρέμα
    Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον κρόκο χτυπημένο και το βούτυρο.
    Περιχύνουμε με την κρέμα το σιροπιασμένο παντεσπάνι και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
    Σερβίρουμε την πουτίγκα με μπόλικη κανέλα!

Join the Conversation

  1. Αιμιλία Δάγκαλη says:

    Για το παντεσπάνι λέτε: χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για να αφρατέψουν…
    Ποιά αυγά;;;;; στα υλικά δεν αναφέρονται ούτε σαν είδος ούτε σαν αριθμός…
    Παρακαλώ διευκρινίστε !

    1. Αιμιλία καλημέρα, τα αυγά είναι 5 σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Καλή επιτυχία!
      Εύα

  2. Θα μπορούσατε να μου πείτε πόσα γραμμάρια είναι η ζάχαρη και φρυγανιά. Η πείτε μου τη φλυτζάνι να χρησιμοποιήσω.

    1. Καλημέρα σας,
      μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κλασικό φλυτζάνι-μετρητή.
      Για τη ζάχαρη, η ποσότητα είναι 125γρ
      Για τη φρυγανιά η ποσότητα είναι 60γρ

      Καλή επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Like
Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close