Τα ραδίκια και τα άλλα χόρτα εποχής είναι από τα ωραιότερα υλικά που μπορείς να αξιοποιήσεις με κάθε τρόπο!
Αν σου αρέσουν τα εύκολα και λίγο διαφορετικά, τα ραδίκια με γιαούρτι και φέτα δοκίμασέ τα σε κάθε ευκαιρία που βρεις χόρτα εποχής!
Ραδίκια με Γιαούρτι και Φέτα Recipe

By 3 Φεβρουαρίου, 2014
Published:- ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 4 Servings
- ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 mins
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 25 mins
- ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 35 mins
Υλικά
- 1500 gr. ραδίκια γλυκά
- 2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 250 gr. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κρόκο αυγού
- Ελαιόλαδο
- Φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
- Αλάτι
- Τυρί φέτα
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά και χοντροκόβουμε τα ραδίκια.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια φρέσκα και ξερά. - Σε μία κατσαρόλα σωτάρουμε με ελαιόλαδο τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτουμε τα χόρτα.
Ανακατεύουμε τα χόρτα μέχρι να μαραθούν και προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να βράσουν τα χόρτα (όσο επιθυμούμε), φροντίζουμε να μείνει με αρκετά υγρά, σαν σούπα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. - Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το γιαούρτι και τον κρόκο του αυγού.
- Προσθέτουμε στο μείγμα γιαουρτιού ζωμό από το φαγητό που βράσαμε.
Περιχύνουμε το φαγητό και ανακινούμε την κατσαρόλα. - Σερβίρουμε με θρυμματισμένη φέτα, ελαιόλαδο και αν θέλουμε λίγο μπούκοβο.
- ΚΟΥΖΙΝΑ:: Ελληνικη
- ΤΥΠΟΣ: Κυρίως πιάτο
- ΕΠΙΠΕΔΟ:: Εύκολο
Με αυτό τον τρόπο έφτιαχνε η μάνα τις κολοκυθοκορφάδες από τον κήπο στο χωριό!!
Φιλιά
Ξανθή μου καλημέρα, μόλις βγουν θα ττο δοκιμάσω γιατί είναι πεντανόστιμο!
πολύ ωραία η συνταγή σου, ενας διαφορετικός τρόπος να αξιοποιήσουμε τα χόρτα εποχής.
Σας ευχαριστώ! Πραγματικά αξίζει!