Κοτόπουλο με Ζυμαρικά Γκρεμολάτα

Η Ιταλική κουζίνα είναι και αυτή μια από τις αγαπημένες μου, η ποικιλία των γεύσεων της και συγκεκριμένα των λιτών γεύσεων που προκύπτουν από ελάχιστα υλικά με πρωταγωνιστή το ελαιόλαδο και τα λαχανικά θεωρώ πως είναι προνόμιό της και ότι καμία άλλη κουζίνα δεν έχει την «ιδιαιτερότητα» αυτή, θα μου πεις τώρα και η Ελληνική …

Αρνί Σφακιανό Γιαχνί, Τσιγαριαστό

Τα λόγια, όπως μου ήρθαν από τον Νίκο Κ. ο οποίος μου παραχώρησε τις Κρητικές συνταγές και λέει: ”Αρνί Σφακιανό Γιαχνί ή Τσιγαριαστό, μιλάμε για το απόλυτο Κρητικό πιάτο, αν πετύχει είναι ότι καλύτερο. Προσοχή, τα υλικά πρέπει να είναι Α’ ποιότητας!

Τσιλίχουρδα, η Μαγειρίτσα από την Κέρκυρα

Η ημέρα για το μεγάλο  φαγοπότι πλησιάζει! Το Ελληνικό Πασχαλινό τραπέζι όπου και να το ψάξεις δεν θα το βρεις! Βέβαια το “φλέρτ” με τα λατρεμένα Πασχαλινά εδέσματα ξεκινάει από την στιγμή που βάφεις τα αυγά, πλάθεις τα τσουρέκια και ψήνεις τα κουλουράκια που οι μυρωδιές σου “καρφώνται” και αν νηστεύεις “περνάς” ένα μικρό μαρτύριο …

Μπιάνκο Κέρκυρας, Παραδοσιακό Λεμονάτο Ψάρι

Το Μπιάνκο Κέρκυρας είναι η πιο νόστιμη, λιτή συνταγή ουσιαστικά για λεμονάτο ψάρι! Στην Κέρκυρα προτιμούσαν και προφανώς προτιμούν το στακοφίσι, δηλαδή τον αποξηραμένο, στεγνό μπακαλιάρο! Οι Βενετσιάνικες επιρροές στην παραδοσιακή κουζίνα της Κέρκυρας διακρίνονται περισσότερο στο όνομα αυτού φαγητού παρά στον τύπο του, καθώς στην ουσία πρόκειται για μια Μεσογειακή, τυπική συνταγή για λεμονάτο …

Κέικ Λεμόνι και Γλάσο (Drizzle Lemon Cake)

Αν λατρεύετε και “λιώνετε” για τα κέικ αυτό το λεμονάτο, ζουμερό, αρωματικό κέικ λεμόνι και γλάσο (Drizzle Lemon Cake). Δοκιμάστε αυτό το κέικ λεμόνι και σας υπόσχομαι να δοκιμάσετε ένα από τα ωραιότερα κέικ!

Μαγειρίτσα με αυγολέμονο

Η μαγειρίτσα είναι το πιο παραδοσιακό και κλασικό φαγητό της Ανάστασης αλλά και της Ελληνικής Κουζίνας! Για μια πετυχημένη μαγειρίτσα χρειάζεσαι τρυφερά μαρούλια, μυρωδικά χόρτα, ζουμερά λεμόνια, ολόφρεσκα αυγά και φυσικά την συκωταριά από το αρνί. Μαγειρίτσα Παραδοσιακή Χρόνος Προετοιμασίας: 60 Χρόνος Μαγειρέματος: 40’ Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολος Μερίδες: 6-8 άτομα   Υλικά 1 αρνίσια συκωταριά …

Κυδωνόπαστο

Το κυδωνόπαστο ή παστοκύδωνο “κρατάει” όλη η γεύση, το άρωμα και τη φρεσκάδα του κυδωνιού! Συνοδεύσετε τα έντονα γευστικά τυριά, αλλαντικά, δοκιμάστε σε σαλάτες ή απλά απολαύστε το σαν γλύκισμα!

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close