Κοτόπουλο με Ζυμαρικά Γκρεμολάτα

Η Ιταλική κουζίνα είναι και αυτή μια από τις αγαπημένες μου, η ποικιλία των γεύσεων της και συγκεκριμένα των λιτών γεύσεων που προκύπτουν από ελάχιστα υλικά με πρωταγωνιστή το ελαιόλαδο και τα λαχανικά θεωρώ πως είναι προνόμιό της και ότι καμία άλλη κουζίνα δεν έχει την «ιδιαιτερότητα» αυτή, θα μου πεις τώρα και η Ελληνική …

Αρνί Σφακιανό Γιαχνί, Τσιγαριαστό

Τα λόγια, όπως μου ήρθαν από τον Νίκο Κ. ο οποίος μου παραχώρησε τις Κρητικές συνταγές και λέει: ”Αρνί Σφακιανό Γιαχνί ή Τσιγαριαστό, μιλάμε για το απόλυτο Κρητικό πιάτο, αν πετύχει είναι ότι καλύτερο. Προσοχή, τα υλικά πρέπει να είναι Α’ ποιότητας!

Τσιλίχουρδα, η Μαγειρίτσα από την Κέρκυρα

Το Ελληνικό Πασχαλινό τραπέζι όπου και να το ψάξεις δεν θα το βρεις, όπως και τα τσιλίχουρδα, η διαφορετική μαγειρίτσα που μαγειρεύεται μόνο στην Κέρκυρα! Βέβαια το “φλέρτ” με τα λατρεμένα Πασχαλινά εδέσματα ξεκινάει από την στιγμή που βάφεις τα αυγά. Πλάθεις τα τσουρέκια και ψήνεις τα κουλούρια, οι μυρωδιές σου “καρφώνονται” και αν νηστεύεις …

Μπιάνκο Κέρκυρας, Παραδοσιακό Λεμονάτο Ψάρι

Το Μπιάνκο Κέρκυρας είναι η πιο νόστιμη, λιτή συνταγή ουσιαστικά για λεμονάτο ψάρι! Στην Κέρκυρα προτιμούσαν και προφανώς προτιμούν το στακοφίσι, δηλαδή τον αποξηραμένο, στεγνό μπακαλιάρο! Οι Βενετσιάνικες επιρροές στην παραδοσιακή κουζίνα της Κέρκυρας διακρίνονται περισσότερο στο όνομα αυτού φαγητού παρά στον τύπο του, καθώς στην ουσία πρόκειται για μια Μεσογειακή, τυπική συνταγή για λεμονάτο …

Κέικ Λεμόνι και Γλάσο (Drizzle Lemon Cake)

Αν λατρεύετε και “λιώνετε” για τα κέικ αυτό το λεμονάτο, ζουμερό, αρωματικό κέικ λεμόνι και γλάσο (Drizzle Lemon Cake). Δοκιμάστε αυτό το κέικ λεμόνι και σας υπόσχομαι να δοκιμάσετε ένα από τα ωραιότερα κέικ!

Κυδωνόπαστο

Το κυδωνόπαστο ή παστοκύδωνο “κρατάει” όλη η γεύση, το άρωμα και τη φρεσκάδα του κυδωνιού! Συνοδεύσετε τα έντονα γευστικά τυριά, αλλαντικά, δοκιμάστε σε σαλάτες ή απλά απολαύστε το σαν γλύκισμα!

Γλυκό του Κουταλιού Μελιτζανάκι

Η ιδανική εποχή για να φτιάξουμε το αγαπημένο γλυκό κουταλιού μελιτζανάκι είναι το τέλος του Αυγούστου με αρχές Σεπτέμβρη, όπου μπορούμε εύκολα να βρούμε μικρά μελιτζανάκια! Είναι μπελαλίδικο αλλά φτιάχνεται σχετικά εύκολα, όπως όλα τα γλυκά του κουταλιού, και η νοστιμιά του είναι αξεπέραστη! Η ιδανική εποχή για να φτιάξουμε το αγαπημένο γλυκό κουταλιού μελιτζανάκι …

Close
Cook & Eat with Funkycook © Copyrights 2022. All rights reserved.
Close